Töltött kifli
Hozzávalók:
- ? liszt
- 1 csomag Rama
- 1,5 dl 12%-os tejföl
- 2 dkg élesztő
- 1 kiskanál só
- 1 db tojás
- 10 dkg reszelt óvári sajt
- A töltelékhez: Párizsi
- Sajt
- Paprika
- Kolbász
- Virsli
- Mini virsli
- sonka
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 3 órát hidegen pihentetjük. Utána köralakúra nyújtjuk, és körcikkekre daraboljuk. Tölthetjük kolbásszal, párizsival, sajttal, sajtkrémmel, gombával is. A tölteléket a körcikk szélesebb végébe rakjuk, és a tésztát föltekerjük. Tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk sajttal. Lassú tűzön világosra sütjük. Többféle töltelékkel is tölthetjük, így egyszerre 4-5 féle finomsággal tudjuk vendégeinket kínálni. Ha a tésztából több cipót készítünk, és úgy nyújtjuk és daraboljuk, kisebb kifliket kapunk, így kisebb lesz a szénhidrát tartalma 1 darabnak. A sonkás, zöldséges változatoknak kisebb lesz, a kolbászos, sajtos változatoknak nagyobb az energiatartalma.
Hasonló receptek
Pirított szezámmagos pogácsa
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Sajtos túrós pogácsa
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes
Sajtos-zöldséges tészta
Tésztaféle, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes