Töltött kifli
Hozzávalók:
- ? liszt
- 1 csomag Rama
- 1,5 dl 12%-os tejföl
- 2 dkg élesztő
- 1 kiskanál só
- 1 db tojás
- 10 dkg reszelt óvári sajt
- A töltelékhez: Párizsi
- Sajt
- Paprika
- Kolbász
- Virsli
- Mini virsli
- sonka
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 3 órát hidegen pihentetjük. Utána köralakúra nyújtjuk, és körcikkekre daraboljuk. Tölthetjük kolbásszal, párizsival, sajttal, sajtkrémmel, gombával is. A tölteléket a körcikk szélesebb végébe rakjuk, és a tésztát föltekerjük. Tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk sajttal. Lassú tűzön világosra sütjük. Többféle töltelékkel is tölthetjük, így egyszerre 4-5 féle finomsággal tudjuk vendégeinket kínálni. Ha a tésztából több cipót készítünk, és úgy nyújtjuk és daraboljuk, kisebb kifliket kapunk, így kisebb lesz a szénhidrát tartalma 1 darabnak. A sonkás, zöldséges változatoknak kisebb lesz, a kolbászos, sajtos változatoknak nagyobb az energiatartalma.
Hasonló receptek
Zabkorpás-kókuszos sütőtökcsemege
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Olasz lepény
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Juhtúrós pogácsa
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes