Töltött kifli

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • ? liszt
  • 1 csomag Rama
  • 1,5 dl 12%-os tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kiskanál só
  • 1 db tojás
  • 10 dkg reszelt óvári sajt
  • A töltelékhez: Párizsi
  • Sajt
  • Paprika
  • Kolbász
  • Virsli
  • Mini virsli
  • sonka

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, és 3 órát hidegen pihentetjük. Utána köralakúra nyújtjuk, és körcikkekre daraboljuk. Tölthetjük kolbásszal, párizsival, sajttal, sajtkrémmel, gombával is. A tölteléket a körcikk szélesebb végébe rakjuk, és a tésztát föltekerjük. Tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk sajttal. Lassú tűzön világosra sütjük. Többféle töltelékkel is tölthetjük, így egyszerre 4-5 féle finomsággal tudjuk vendégeinket kínálni. Ha a tésztából több cipót készítünk, és úgy nyújtjuk és daraboljuk, kisebb kifliket kapunk, így kisebb lesz a szénhidrát tartalma 1 darabnak. A sonkás, zöldséges változatoknak kisebb lesz, a kolbászos, sajtos változatoknak nagyobb az energiatartalma.

Hasonló receptek

Aszalt szilvás zabpehelycsók

Tésztaféle, Könnyű

Keringési problémák, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Juhtúrós pogácsa

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Zöldséges sült tészta /gluténmentes/

Tésztaféle, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: