Bazsalikomos citromos pite

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók a tésztához: 250 g liszt
  • 150 g szoba meleg vaj
  • 1 közepes tojás
  • csipet só
  • 1 ek hideg víz
  • csipet stevia por (kihagyható)
  • Hozzávalók a krémhez: 200 ml tejszín
  • 15 friss bazsalikomlevél
  • 100 g natúr krémsajt
  • 5 tojás
  • 120 ml méz
  • 110 ml frissen facsart citromlé
  • + 1 tojás sárgája

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit dagasztóspirállal dolgozzuk össze, a végén kézzel fejezzük be a munkát. Majd 2-3 órára minimum tegyük a hűtőbe pihenni. A tejszínt forraljuk fel, és szórjuk bele a megmosott, és darabokra tépkedett bazsalikomot. A krém hozzávalóit egy turmixgépbe tettem, és így homogenizáltam.A tésztát liszttel hintett sütőpapíron kör alakúra nyújtjuk úgy, hogy teljesen beborítsa a piteforma peremét is. A felesleges részeket vágjuk le. Szurkáljuk meg villával a pite közepét, és 20 percet pihentessük a hűtőben. Majd vágjunk ki sütőpapírból egy korongot, tegyük a tésztára, majd fedjük be babbal, rizzsel, valamilyen maggal. 180 fokos sütőben 20 percig süssük vakon így a tésztát. Majd vegyük ki, kenjük át a felvert tojással, és további 1 percig süssük. Így nem fog elázni a tészta a folyadéktól. Öntsük a folyadékot (krémet) a tésztára. A sütőt hűtsük le 140 fokra, majd 40-50 percig süssük. Akkor vegyük ki a sütőből, amikor a töltelék minden része úgy remeg, mint a kocsonya. Hagyjuk kihűlni, majd legalább 2 órára, de inkább többre tegyük a hűtőbe.

Hasonló receptek

Túró kocka

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes

Mozart-golyó

Desszert, Könnyű

Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Gofri kukorica- és rizslisztből

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: