Csőben sült kemény tojás

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 6 főtt tojás
  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 dl meleg tej
  • 4-4 dkg vaj és liszt
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A besamelmártáshoz a vajat megolvasztjuk, világosra pirítjuk benne a lisztet és fokozatosan, állandóan kevergetve beleöntjük a tejet. Kislángon, kevergetve addig főzzük, amíg sima, sűrű, de önthető mártást kapunk. Levesszük a tűzről és két tálkában egyenletesen elosztjuk. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. Serpenyőben, forró olajban megfonnyasztjuk a hagymát, beletesszük a gombaszeleteket, 5 percig pároljuk, majd kiszedjük és lecsöpögtetjük. Belekeverjük az egyik adag besamelbe, majd a sütőtálba kanalazzuk. A tojásokat félbevágjuk, majd szorosan egymás mellé, a gombás besamelre rakosgatjuk. Bevonjuk a másik adag besamellel és meghintjük reszelt sajttal. Tíz percre forró sütőbe toljuk, majd azonnal tálaljuk.

Hasonló receptek

Zöldséges marhahús

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Malac osso buco

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tejszínes zöldbabfőzelék-püré

Egytálétel, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: