Gomba tejfölös-sajtos mártásban
Hozzávalók:
- 50 dkg csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 dl tej
- 2 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 25 dkg trappista sajt
- 1 dl tejföl
- só
- ?rölt bors
- petrezselyem zöldje
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, megsózzuk és zsírjára sütjük, közben néhányszor megkeverjük. A megolvasztott vajon a lisztet aranysárgára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a tejet és sűrű masszát főzünk belőle. A tűzről levéve hozzáadjuk a gombát, a reszelt sajtot, a tejfölt. őrölt borssal ízesítjük, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük és melegen tálaljuk. Párolt rizst vagy főtt tésztát kínálhatunk mellé.
Hasonló receptek
Rizzsel töltött póréhagyma
Vegetáriánus, Könnyű
Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Mozzarellával és paprikával töltött gombóc
Vegetáriánus, Közepes
Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Spenótos palacsinta
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes