Gomba tejfölös-sajtos mártásban

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl tej
  • 2 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • 25 dkg trappista sajt
  • 1 dl tejföl
  • ?rölt bors
  • petrezselyem zöldje

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, megsózzuk és zsírjára sütjük, közben néhányszor megkeverjük. A megolvasztott vajon a lisztet aranysárgára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a tejet és sűrű masszát főzünk belőle. A tűzről levéve hozzáadjuk a gombát, a reszelt sajtot, a tejfölt. őrölt borssal ízesítjük, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük és melegen tálaljuk. Párolt rizst vagy főtt tésztát kínálhatunk mellé.

Hasonló receptek

Mozarellával rakott padlizsán

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély

Csőben sült brokkoli/ karfiol

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Csontritkulás, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Svájci újburgonya

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Crohn, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: