Csőben sült brokkoli/ karfiol

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Csontritkulás, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli vagy karfiol
  • 10 dkg sajt
  • olaj
  • bors
  • vegeta
  • A (sajtos) bechamell mártáshoz: 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 10 dkg sajt

Elkészítés:

A zöldséget megmossuk és rózsáira szedve fűszeres vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben elkészítjük a sajtos bechamellt. (világos rántás, majd felengedjük tejjel, megvárjuk amíg besűrűsödik és a végén hozzáadjuk a reszelt sajtot is) Egy jénait vagy egy tepsit kiolajozunk és beletesszük a zöldségeket, majd sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a sajtos bechamellt. A tetejére reszelt sajtot szórunk és mehet is a sütőbe szép pirosra sülni.

Hasonló receptek

Túrós karfiol

Vegetáriánus, Közepes

Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Paneer Korma

Vegetáriánus , Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenóttorta

Vegetáriánus, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: