Csőben sült brokkoli/ karfiol
Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli vagy karfiol
- 10 dkg sajt
- olaj
- só
- bors
- vegeta
- A (sajtos) bechamell mártáshoz: 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 5 dl tej
- 10 dkg sajt
Elkészítés:
A zöldséget megmossuk és rózsáira szedve fűszeres vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben elkészítjük a sajtos bechamellt. (világos rántás, majd felengedjük tejjel, megvárjuk amíg besűrűsödik és a végén hozzáadjuk a reszelt sajtot is) Egy jénait vagy egy tepsit kiolajozunk és beletesszük a zöldségeket, majd sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a sajtos bechamellt. A tetejére reszelt sajtot szórunk és mehet is a sütőbe szép pirosra sülni.
Hasonló receptek
Píritott zöldségek rizzsel
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Márványsajttal sült édesburgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Francia tejszínes zöldborsóragu rántott füstölt sajttal
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes