Tiroli máj
Hozzávalók:
- 45 dkg sertésmáj
- 4 dkg zsír
- 10 dkg vöröshagyma
- 3 dkg szalonna
- 1 dl zöldségleves
- 1 ecetes uborka
- 1,5 dl tejföl
- só.
Elkészítés:
A májat vékony szeletekre vágjuk és egyik oldalát lisztbe mártjuk. Nagyon kevés olajon, a lisztes felét megpirítjuk. Közben egy másik edényben megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, s ebben üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát. Felöntjük a levessel és beletesszük az apróra vágott ecetes uborkát. Só, tejföl hozzáadásával mártássá főzzük. Ha elég sűrű, beletesszük a máj szeleteket és 5-10 percig, lassú tűzön pároljuk. Melegen, burgonyával tálaljuk.
Hasonló receptek
Májjal töltött tök tárkonyos mártással
Húsétel, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes
Lecsós szelet piritott csirkemájjal
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Padlizsános hal
Húsétel, Könnyű
Cukormentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes