Gombás krumplileves
Hozzávalók:
- 20 dkg burgonya
- 5 dkg vaj
- 4 fej gomba
- 1 húsleveskocka
- 1 evőkanál liszt
- 5 dkg füstölt sajt
- 1 dl tejszín
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
szedje leveleire a cikóriát vagy a salátát, mossa, majd szikkassza meg. A kígyóuborkát is mossa meg, aztán héjastól szeletelje fel vékonyan. Tisztítsa meg folyó víz alatt az epret, csepegtesse le, csumáját tépje ki, majd hosszában szeletelje fel. A füstölt sonkát vágja vékony szeletekre. Keverje össze a tejfölt, a joghurtot és a gyömbérport. Egy nagyobb lapostányért rakjon ki ízlésesen a cikória- vagy salátalevelekkel, halmozza rá az uborkakarikákat, az eperszeletkéket és a sonkát. Öntse nyakon a tejfölös keverékkel. Azonnal kínálja.
Hasonló receptek
Zöldborsós gombaleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Molnárleves
Leves, Közepes
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kapros-túrós cukkinileves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes