Tojásos rakottas

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 8 főtt tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 póréhagyma
  • 2 dl víz
  • 3 dkg vaj#A mártáshoz: 4-4 dkg vaj és liszt
  • 5 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 7,5 dkg (ementáli
  • gouda) reszelt sajt
  • szerecsendió
  • őrölt bors

Elkészítés:

A hagymát vékonyan felkarikázzuk. A pórénak csak a fehér részét használjuk, azt vékonyan felkarikázzuk. Az összes hagymát a vajban megfuttatjuk, majd a vízzel felöntjük és puhára főzzük. A tojásokat felkarikázzuk. A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, a lisztet világosra pirítjuk benne, majd a tejjel felöntjük. Kevergetve sűrűre főzzük, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Levesszük a tűzről és a sajt felét belekeverjük. Tűzálló tálba tesszük a hagymát, ráfektetjük a tojáskarikákat és a mártással leöntjük. A maradék sajttal megszórjuk és sütőben pirosra sütjük.

Hasonló receptek

Cukkini fözelék ahogy én készitem

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenót

Egytálétel, Könnyű

Cukormentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Karfiol vajas morzsával

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: