Tojásos rakottas
Hozzávalók:
- 8 főtt tojás
- 2 fej vöröshagyma
- 2 póréhagyma
- 2 dl víz
- 3 dkg vaj#A mártáshoz: 4-4 dkg vaj és liszt
- 5 dl tej
- 2 tojássárgája
- 7,5 dkg (ementáli
- gouda) reszelt sajt
- szerecsendió
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A hagymát vékonyan felkarikázzuk. A pórénak csak a fehér részét használjuk, azt vékonyan felkarikázzuk. Az összes hagymát a vajban megfuttatjuk, majd a vízzel felöntjük és puhára főzzük. A tojásokat felkarikázzuk. A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, a lisztet világosra pirítjuk benne, majd a tejjel felöntjük. Kevergetve sűrűre főzzük, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Levesszük a tűzről és a sajt felét belekeverjük. Tűzálló tálba tesszük a hagymát, ráfektetjük a tojáskarikákat és a mártással leöntjük. A maradék sajttal megszórjuk és sütőben pirosra sütjük.
Hasonló receptek
Hercegnő / Shepherd's pie
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Currys csirkemell
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás csirkefasírt
Egytálétel, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes