Tojásos rakottas
Hozzávalók:
- 8 főtt tojás
- 2 fej vöröshagyma
- 2 póréhagyma
- 2 dl víz
- 3 dkg vaj#A mártáshoz: 4-4 dkg vaj és liszt
- 5 dl tej
- 2 tojássárgája
- 7,5 dkg (ementáli
- gouda) reszelt sajt
- szerecsendió
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A hagymát vékonyan felkarikázzuk. A pórénak csak a fehér részét használjuk, azt vékonyan felkarikázzuk. Az összes hagymát a vajban megfuttatjuk, majd a vízzel felöntjük és puhára főzzük. A tojásokat felkarikázzuk. A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, a lisztet világosra pirítjuk benne, majd a tejjel felöntjük. Kevergetve sűrűre főzzük, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Levesszük a tűzről és a sajt felét belekeverjük. Tűzálló tálba tesszük a hagymát, ráfektetjük a tojáskarikákat és a mártással leöntjük. A maradék sajttal megszórjuk és sütőben pirosra sütjük.
Hasonló receptek
Krumplifőzelék
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Párolt nyelvhalfilé spárgasalátán
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Karfiolfőzelék
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes