Tojásos rakottas

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 8 főtt tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 póréhagyma
  • 2 dl víz
  • 3 dkg vaj#A mártáshoz: 4-4 dkg vaj és liszt
  • 5 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 7,5 dkg (ementáli
  • gouda) reszelt sajt
  • szerecsendió
  • őrölt bors

Elkészítés:

A hagymát vékonyan felkarikázzuk. A pórénak csak a fehér részét használjuk, azt vékonyan felkarikázzuk. Az összes hagymát a vajban megfuttatjuk, majd a vízzel felöntjük és puhára főzzük. A tojásokat felkarikázzuk. A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, a lisztet világosra pirítjuk benne, majd a tejjel felöntjük. Kevergetve sűrűre főzzük, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Levesszük a tűzről és a sajt felét belekeverjük. Tűzálló tálba tesszük a hagymát, ráfektetjük a tojáskarikákat és a mártással leöntjük. A maradék sajttal megszórjuk és sütőben pirosra sütjük.

Hasonló receptek

Spenótós csirke

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Májpástétom vajastésztában

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Kagylótészta csirkehússal és gombával

Egytálétel, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: