Burgonyakrémleves sült gombával
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj- 20 dkg burgonya
- 4 fej gomba
- 1 húsleveskocka
- 1 evőkanál liszt
- 5 dkg füstölt sajt
- 1 dl tejszín
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát sós vízben puhára főzzük. Hozzáadjuk a vajat, a reszelt sajtot és a tejszínt. Összeturmixoljuk. Annyi lisztet teszünk bele, hogy sűrű pépet kapjunk. Folytonos keverés közben felöntjük a húsleveskockából és 8 dl vízből készült lével, tíz percig főzzük. Sóval, őrölt borssal utóízesítjük, pirított gombaszeletekkel tálaljuk.
Hasonló receptek
Savanykás leves
Leves, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Fűszeres paradicsomleves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Tejmentes, Mogyorómentes, Laktózmentes, Tojásmentes
Húsos lencseleves
Leves, Közepes
Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes