Burgonyakrémleves sült gombával
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj- 20 dkg burgonya
- 4 fej gomba
- 1 húsleveskocka
- 1 evőkanál liszt
- 5 dkg füstölt sajt
- 1 dl tejszín
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát sós vízben puhára főzzük. Hozzáadjuk a vajat, a reszelt sajtot és a tejszínt. Összeturmixoljuk. Annyi lisztet teszünk bele, hogy sűrű pépet kapjunk. Folytonos keverés közben felöntjük a húsleveskockából és 8 dl vízből készült lével, tíz percig főzzük. Sóval, őrölt borssal utóízesítjük, pirított gombaszeletekkel tálaljuk.
Hasonló receptek
Mandulaleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Molnárleves
Leves, Közepes
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sonkás-gombócos leves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn