Burgonyakrémleves sült gombával

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj- 20 dkg burgonya
  • 4 fej gomba
  • 1 húsleveskocka
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 1 dl tejszín
  • őrölt bors

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát sós vízben puhára főzzük. Hozzáadjuk a vajat, a reszelt sajtot és a tejszínt. Összeturmixoljuk. Annyi lisztet teszünk bele, hogy sűrű pépet kapjunk. Folytonos keverés közben felöntjük a húsleveskockából és 8 dl vízből készült lével, tíz percig főzzük. Sóval, őrölt borssal utóízesítjük, pirított gombaszeletekkel tálaljuk.

Hasonló receptek

Mandulaleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Molnárleves

Leves, Közepes

Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sonkás-gombócos leves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn

Új keresés

Válasszon diétát: