Burgonyakrémleves sült gombával

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj- 20 dkg burgonya
  • 4 fej gomba
  • 1 húsleveskocka
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 1 dl tejszín
  • őrölt bors

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát sós vízben puhára főzzük. Hozzáadjuk a vajat, a reszelt sajtot és a tejszínt. Összeturmixoljuk. Annyi lisztet teszünk bele, hogy sűrű pépet kapjunk. Folytonos keverés közben felöntjük a húsleveskockából és 8 dl vízből készült lével, tíz percig főzzük. Sóval, őrölt borssal utóízesítjük, pirított gombaszeletekkel tálaljuk.

Hasonló receptek

Karfiolleves lazaccal

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Raviolis leves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombakrém leves

Leves, Könnyű

Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség

Új keresés

Válasszon diétát: