Sajtos-mustáros karfiol csőben sütve recept
Hozzávalók:
- 1 közepes méretű karfiol
- 10 dkg póréhagyma
- 2 evőkanál vaj
- 2 ág zsálya
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál magos mustár
- 3 evőkanál liszt
- 4 dl tej
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- só
- bors
Elkészítés:
A karfiolt vágjuk négyfelé, zsenge zöld leveleit is hagyjuk rajta. Mossuk meg alaposan, majd forrásban lévő sós vízben főzzük 5 percig. Szűrőkanál segítségével szedjük ki, és csepegtessük le jól. Egy lábasban forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a finomra összevágott póréhagymát, és az összecsapkodott zsályaleveleket is, majd pároljuk néhány percig. Szórjuk rá a lisztet, keverjük jól el, majd kis adagokban, állandóan kevergetve öntsük hozzá a forró tejet. A sűrű mártáshoz adjuk hozzá a mustárt és a reszelt sajtot. Ízesítsük sóval és darált feketeborssal, majd forraljuk jól ki. Egy kisebb méretű tűzálló tálat kenjünk ki olívaolajjal, tegyük bele a megfőzött karfioldarabokat, vonjuk be a mustáros mártással, majd előmelegített sütőben, 20-25 percig 160 fokon addig süssük, míg pirosra pirul.
Hasonló receptek
Reszelt zöldségsaláta sültalma öntettel
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tejszínes tészta spárgával és csirkemellel
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Hagymás tepsidara
Főétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes