Sajtos-mustáros karfiol csőben sütve recept
Hozzávalók:
- 1 közepes méretű karfiol
- 10 dkg póréhagyma
- 2 evőkanál vaj
- 2 ág zsálya
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál magos mustár
- 3 evőkanál liszt
- 4 dl tej
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- só
- bors
Elkészítés:
A karfiolt vágjuk négyfelé, zsenge zöld leveleit is hagyjuk rajta. Mossuk meg alaposan, majd forrásban lévő sós vízben főzzük 5 percig. Szűrőkanál segítségével szedjük ki, és csepegtessük le jól. Egy lábasban forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a finomra összevágott póréhagymát, és az összecsapkodott zsályaleveleket is, majd pároljuk néhány percig. Szórjuk rá a lisztet, keverjük jól el, majd kis adagokban, állandóan kevergetve öntsük hozzá a forró tejet. A sűrű mártáshoz adjuk hozzá a mustárt és a reszelt sajtot. Ízesítsük sóval és darált feketeborssal, majd forraljuk jól ki. Egy kisebb méretű tűzálló tálat kenjünk ki olívaolajjal, tegyük bele a megfőzött karfioldarabokat, vonjuk be a mustáros mártással, majd előmelegített sütőben, 20-25 percig 160 fokon addig süssük, míg pirosra pirul.
Hasonló receptek
Csirkepaprikás
Főétel, Közepes
Mogyorómentes, Gluténmentes, Vesebetegség, Cukormentes
Ájult imám
Főétel, Könnyű
Diabetikus, Cukormentes
Grillezett csirke kebab barbecue-mártással
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes