Csőben sült brokkoli sonkával
Hozzávalók:
- kb. fél kg brokkoli
- 20 dkg sonka
- tej
- liszt
- vaj
- só
- bors
- szerecsendió
- 10 dkg sajt
- 1 tojás
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
A brokkolit sós vízben kicsit előfőzöm. A sonkát vékony csíkokra vágom. A sajtot lereszelem. A vajon kicsit megpirítom a lisztet, majd hozzá öntöm a tejet, rakok bele sót, borsot, szerecsendiót. (Besamel mártás) Egy tűzálló tál aljába belerakom a brokkoli felét, öntök rá a besamel mártásból, majd megszórom a csíkokra vágott sonkával. Ezt követően újabb adag brokkoli következik, majd megint a mártás és a sonka. A tetejét még megöntözöm a tejföl és tojás keverékével - majd legvégül jöhet a tetejére a reszelt sajt. Előmelegített sütőben sütjük, addig amíg meg nem pirul a sajt a tetején.
Hasonló receptek
Párolt nyelvhalfilé spárgasalátán
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Zöldség ágyon sült tengeri hal
Egytálétel, Könnyű
Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Keringési problémák, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes
Zöldséges egytálétel
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes