Csőben sült brokkoli sonkával
Hozzávalók:
- kb. fél kg brokkoli
- 20 dkg sonka
- tej
- liszt
- vaj
- só
- bors
- szerecsendió
- 10 dkg sajt
- 1 tojás
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
A brokkolit sós vízben kicsit előfőzöm. A sonkát vékony csíkokra vágom. A sajtot lereszelem. A vajon kicsit megpirítom a lisztet, majd hozzá öntöm a tejet, rakok bele sót, borsot, szerecsendiót. (Besamel mártás) Egy tűzálló tál aljába belerakom a brokkoli felét, öntök rá a besamel mártásból, majd megszórom a csíkokra vágott sonkával. Ezt követően újabb adag brokkoli következik, majd megint a mártás és a sonka. A tetejét még megöntözöm a tejföl és tojás keverékével - majd legvégül jöhet a tetejére a reszelt sajt. Előmelegített sütőben sütjük, addig amíg meg nem pirul a sajt a tetején.
Hasonló receptek
Mindent bele, úgy kell azt!
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Pekingi pulykaérmék vadrizzsel
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtos zeller párizsiasan
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély