Csőben sült brokkoli sonkával

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • kb. fél kg brokkoli
  • 20 dkg sonka
  • tej
  • liszt
  • vaj
  • bors
  • szerecsendió
  • 10 dkg sajt
  • 1 tojás
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

A brokkolit sós vízben kicsit előfőzöm. A sonkát vékony csíkokra vágom. A sajtot lereszelem. A vajon kicsit megpirítom a lisztet, majd hozzá öntöm a tejet, rakok bele sót, borsot, szerecsendiót. (Besamel mártás) Egy tűzálló tál aljába belerakom a brokkoli felét, öntök rá a besamel mártásból, majd megszórom a csíkokra vágott sonkával. Ezt követően újabb adag brokkoli következik, majd megint a mártás és a sonka. A tetejét még megöntözöm a tejföl és tojás keverékével - majd legvégül jöhet a tetejére a reszelt sajt. Előmelegített sütőben sütjük, addig amíg meg nem pirul a sajt a tetején.

Hasonló receptek

Párolt nyelvhalfilé spárgasalátán

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Zöldség ágyon sült tengeri hal

Egytálétel, Könnyű

Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Keringési problémák, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes

Zöldséges egytálétel

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: