Csőben sült brokkoli sonkával

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • kb. fél kg brokkoli
  • 20 dkg sonka
  • tej
  • liszt
  • vaj
  • bors
  • szerecsendió
  • 10 dkg sajt
  • 1 tojás
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

A brokkolit sós vízben kicsit előfőzöm. A sonkát vékony csíkokra vágom. A sajtot lereszelem. A vajon kicsit megpirítom a lisztet, majd hozzá öntöm a tejet, rakok bele sót, borsot, szerecsendiót. (Besamel mártás) Egy tűzálló tál aljába belerakom a brokkoli felét, öntök rá a besamel mártásból, majd megszórom a csíkokra vágott sonkával. Ezt követően újabb adag brokkoli következik, majd megint a mártás és a sonka. A tetejét még megöntözöm a tejföl és tojás keverékével - majd legvégül jöhet a tetejére a reszelt sajt. Előmelegített sütőben sütjük, addig amíg meg nem pirul a sajt a tetején.

Hasonló receptek

Borsófőzelék töltött karalábéval

Egytálétel, Közepes

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Crohn, Mogyorómentes

Túrógombóc kaprosan szójaliszttel, édes kefíres öntettel, pörkölt dióval

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenótos spagetti

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: