Sajtos búzagaluska leves
Hozzávalók:
- 4 evőkanál reszelt füstölt sajt
- 3 evőkanál búzapehely
- 3 dkg vaj (vagy margarin)
- 1 evőkanál korpás liszt
- 1 tojás
- 2 dl kefir
- késhegynyi reszelt szerecsendió
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- 1 mokkáskanál törött fehér bors.
Elkészítés:
Fazékba teszem a vajat. Habzásig hevítem a korpás liszttel, majd 3 dl hideg vizet ráöntök és simára keverem. Felforralom és még 5 dl vizet öntök hozzá. Közben a felvert tojást összekeverem a búzapehellyel, a reszelt sajt felével, a zúzott fokhagymával, a borssal és a sóval. 10 percig pihentetem. A kefirt simára keverem fél dl vízzel és beleöntöm a forrásban lévő levesbe. A galuskamasszát mokkáskanállal beleszaggatom és kevergetve legalább 10 percig forralom. Végül beleszórom a finomra vágott petrezselyemzöldet és befedve 10 percig állni hagyom.
Hasonló receptek
Szalonnás kelbimbóleves
Leves, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Hamis gulyásleves
Leves, Közepes
Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes
Frankfurti leves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes