Sajtos búzagaluska leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál reszelt füstölt sajt
  • 3 evőkanál búzapehely
  • 3 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1 evőkanál korpás liszt
  • 1 tojás
  • 2 dl kefir
  • késhegynyi reszelt szerecsendió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 mokkáskanál törött fehér bors.

Elkészítés:

Fazékba teszem a vajat. Habzásig hevítem a korpás liszttel, majd 3 dl hideg vizet ráöntök és simára keverem. Felforralom és még 5 dl vizet öntök hozzá. Közben a felvert tojást összekeverem a búzapehellyel, a reszelt sajt felével, a zúzott fokhagymával, a borssal és a sóval. 10 percig pihentetem. A kefirt simára keverem fél dl vízzel és beleöntöm a forrásban lévő levesbe. A galuskamasszát mokkáskanállal beleszaggatom és kevergetve legalább 10 percig forralom. Végül beleszórom a finomra vágott petrezselyemzöldet és befedve 10 percig állni hagyom.

Hasonló receptek

Francia póréhagyma leves

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Kínai tojásos kukoricaleves

Leves, Közepes

Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tejfölös gombaleves

Leves, Közepes

Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: