Gombás lencsekrémleves (húsmentes)
Hozzávalók:
- 20 dkg lencse
- 20 dkg sampinyon gomba
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítés:
A lencsét enyhén sós vízben puhára főzzük, majd levével együtt gépi mixerrel pépesítjük. Aki nem szereti a héját, át is passzírozhatja. Az apróra vágott hagymát kicsit megfuttatjuk az olajon, beletesszük a kis szeletekre vágott gombát, megsózzuk, majd a saját levében megpároljuk. Borsozzuk, paprikázzuk. Hozzáadjuk a lencsepürét. Ha szükséges, kicsit felöntjük vízzel, beletesszük a tejfölt és összeforraljuk.
Hasonló receptek
Márványsajttal sült édesburgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótpogácsa
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Francia zöldséges lecsó
Vegetáriánus, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes