Sonkával töltött gomba
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 8 dkg vaj
- 6 dkg liszt
- 3 dl tej
- (bors)
- (pirospaprika)
- só
- 40 dkg főtt sonka
- 2 tojássárgája
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A gombafejeket megtisztítjuk, majd egy vajjal megkent edénybe helyezzük, belső részüket megsózzuk és kevés törött borssal meghintjük. Az 5 dkg vajból, 6 dkg lisztből és a tejből sűrű besamelmártást készítünk, amelyet sóval, törött borssal és pirospaprikával ízesítünk. Belekeverjük az apróra vágott főtt sonkát és a tojássárgáját. A gombafejeket ezzel a töltelékkel megtöltjük, megszórjuk reszelt sajttal, olvasztott vajjal meglocsoljuk és a sütőbe helyezve készre sütjük.
Hasonló receptek
Spenótos galuska, sajtos mártással
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Rizses-zöldséges csirke
Egytálétel, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
juhsajtos burgonyaszuflé
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes