Saláta leves
Hozzávalók:
- 2-3 nagyobb fej saláta
- 1 nagy fej fokhagyma
- 1-2 kiskanál vegeta
- 2 dl tejföl
- 0,5 dl tej
- 1 tojássárgája
- 1 kiskanál liszt
- ecet
- só
- ízlés szerint.
Elkészítés:
Odateszünk 2 liter vizet, a salátát, levelére szedjük, és bő vízben leöblítsük, vékony csíkokra szeleteljük, mikor a víz felforrt, beletesszük a salátát, az össze zúzott fokhagymát, ételízesítőt, sót. mikor puhára főtt a saláta, a tejfölt, tojássárgát, lisztet, tejet elkavarjuk, 1-2 evőkanál forró levessel felengedjük, és bele töltjük óvatosan a levesbe. Ecettel savanyítjuk ízlés szerint.
Hasonló receptek
Csirkeragu leves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldborsós gombaleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldborsóleves szárnyas galuskával
Leves, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes