Saláta leves
Hozzávalók:
- 2-3 nagyobb fej saláta
- 1 nagy fej fokhagyma
- 1-2 kiskanál vegeta
- 2 dl tejföl
- 0,5 dl tej
- 1 tojássárgája
- 1 kiskanál liszt
- ecet
- só
- ízlés szerint.
Elkészítés:
Odateszünk 2 liter vizet, a salátát, levelére szedjük, és bő vízben leöblítsük, vékony csíkokra szeleteljük, mikor a víz felforrt, beletesszük a salátát, az össze zúzott fokhagymát, ételízesítőt, sót. mikor puhára főtt a saláta, a tejfölt, tojássárgát, lisztet, tejet elkavarjuk, 1-2 evőkanál forró levessel felengedjük, és bele töltjük óvatosan a levesbe. Ecettel savanyítjuk ízlés szerint.
Hasonló receptek
Tárkonyos raguleves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Savanykás leves
Leves, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Sütőtök levesem
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes