Padlizsánkoszorú paradicsommártással
Hozzávalók:
- 2 kg padlizsán
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál olaj
- 8 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- tengeri só#A forma kikenéséhez vaj#A tetejére
- paradicsom
- petrezselyem
Elkészítés:
A padlizsánokat meghámozzuk, felkockázzuk, sóval meghintjük és 45 percig állni hagyjuk. Leöntjük róluk a nedvességet, leszárítjuk, lisztbe forgatjuk és az olajban pirosra sütjük. Simára turmixoljuk, a felvert tojással összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Kivajazott koszorúformába simítjuk és közepesen meleg sütőben készre sütjük. A formából tálra borítjuk, paradicsomkockákkal és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Paradicsommártással kínáljuk.
Hasonló receptek
Brokkolis sült tészta
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtspíz
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Laktózmentes, Hasnyálmirigy, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes
Parmezános gombasaláta
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes