Padlizsánkoszorú paradicsommártással
Hozzávalók:
- 2 kg padlizsán
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál olaj
- 8 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- tengeri só#A forma kikenéséhez vaj#A tetejére
- paradicsom
- petrezselyem
Elkészítés:
A padlizsánokat meghámozzuk, felkockázzuk, sóval meghintjük és 45 percig állni hagyjuk. Leöntjük róluk a nedvességet, leszárítjuk, lisztbe forgatjuk és az olajban pirosra sütjük. Simára turmixoljuk, a felvert tojással összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Kivajazott koszorúformába simítjuk és közepesen meleg sütőben készre sütjük. A formából tálra borítjuk, paradicsomkockákkal és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Paradicsommártással kínáljuk.
Hasonló receptek
Sütőtök-krémleves magokkal (húsmentes)
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gombával töltött burgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás túrókrémmel töltött paradicsom
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes