Spenótos galuska, sajtos mártással
Hozzávalók:
- liszt
- tojás
- só
- spenót (mirelit)
- 20 dkg angolszalonna
- 10 dkg natúr sajtkrém
- 2 dl tejszín
- vaj
Elkészítés:
Lisztből, tojásból és vízből kemény galuskatésztát keverünk. Hozzá annyi spenótot, hogy szép zöld legyen a massza. majd forró, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük és vajban megforgatjuk. Kis olajon az apróra felkockázott angolszalonnát hírtelen megpirítjuk és felengedjük kis vízzel, s így puhára pároljuk. Bele a rúd sajtkrémet, meg a tejszínt és csomómentesen elkeverjük. Ezzel locsoljuk meg a galuskát.
Hasonló receptek
Bazsalikomos omlett
Egytálétel, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Töltött paprika
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Magyaros makaróni
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes