Spenóttorta
Hozzávalók:
- A tésztához: 25 dkg liszt
- csipetnyi só
- 12,5 dkg vaj
- 1 dl víz#A töltelékhez: 1,5 kg spenót
- 6 tojás
- 2,5 dl tejszín
- szerecsendió
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A tésztához a lisztet a sóval, a kis darabokra vágott vajjal és a vízzel (kézzel vagy robotgéppel) összedolgozzuk. Golyót formálunk belőle és 2 órára hűtőbe tesszük. A spenótot megtisztítjuk, jól megmossuk, majd kevés vízben puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, minden vizet kinyomunk belőle és nagyobb darabokra vágjuk. A tésztát sodrófával 23 cm átmérőjű kerek formába igazítjuk és tortaforma aljába simítjuk. A tetejét villával megszurkáljuk, alufóliával lefedjük, majd szárazbabbal megszórjuk és meleg sütőben megsütjük. Közben a tojásokat habosra keverjük a tejszínnel, majd sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. A kész tortáról eltávolítjuk a babot és az alufóliát, a spenóttal befedjük, a tojáshabot ráöntjük és meleg sütőben készre sütjük. A formából tálra borítjuk. Melegen kínáljuk.
Hasonló receptek
Juhtúróval töltött gomba (sütőben sütve)
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Padlizsánnal töltött gomba
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gnocchi articsókás krémmel
Vegetáriánus , Közepes
Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes