Burgonyás derelye csirkemájas zöldfűszerekkel
Hozzávalók:
- 1 kg előző nap főtt lisztes burgonya
- 1 tojás
- 15 dkg liszt
- frissen reszelt szerecsendió
- őrölt bors#A töltelékhez: 20 dkg csirkemáj
- 4-5 evőkanál vágott zöldfűszer (petrezselyem
- snidling
- turbolya)
- 3 dkg vaj
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 pohár tejföl.
Elkészítés:
A meghámozott főtt krumplit finomra reszeljük. Hozzáadjuk a tojást, aprónként beleszitáljuk a lisztet és tésztát gyúrunk belőle. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük és henger alakúra formázzuk. A töltelékhez a hagymát megtisztítjuk és a zöldjének egy részével együtt karikákra vágjuk. A májat megmossuk, hártyáit eltávolítjuk, az epét kivágjuk, ügyelve arra, nehogy kifakadjon és a karikákra vágott hagymával együtt kevés zsiradékon átforgatjuk. A tésztahengert 8 egyenlő részre vágjuk és a szeleteket lisztezett deszkán 3 mm vékony kerek lapokra nyújtjuk. A lapokat megkenjük tejföllel és a tölteléket a közepére halmozzuk. A lapok egyik felét ráhajtjuk a másik felére és a széleit enyhén összenyomkodjuk, hogy ne tudjon szétnyílni. A derelyék tetejét kevés olvasztott vajjal megkenjük és sütőedénybe rakjuk, hogy kissé takarják egymást. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranysárgára sütjük. Szaftosabb lesz a derelye, ha a sütési idő felénél meglocsoljuk tejszínnel, de sütés közben is kenegethetjük olvasztott vajjal. Friss zöld salátát kínálunk hozzá.
Hasonló receptek
Sajtos - szakállas aprósüti
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Nephropanból palacsinta készítése
Tésztaféle, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Muffin
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes