Burgonyás derelye csirkemájas zöldfűszerekkel
Hozzávalók:
- 1 kg előző nap főtt lisztes burgonya
- 1 tojás
- 15 dkg liszt
- frissen reszelt szerecsendió
- őrölt bors#A töltelékhez: 20 dkg csirkemáj
- 4-5 evőkanál vágott zöldfűszer (petrezselyem
- snidling
- turbolya)
- 3 dkg vaj
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 pohár tejföl.
Elkészítés:
A meghámozott főtt krumplit finomra reszeljük. Hozzáadjuk a tojást, aprónként beleszitáljuk a lisztet és tésztát gyúrunk belőle. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük és henger alakúra formázzuk. A töltelékhez a hagymát megtisztítjuk és a zöldjének egy részével együtt karikákra vágjuk. A májat megmossuk, hártyáit eltávolítjuk, az epét kivágjuk, ügyelve arra, nehogy kifakadjon és a karikákra vágott hagymával együtt kevés zsiradékon átforgatjuk. A tésztahengert 8 egyenlő részre vágjuk és a szeleteket lisztezett deszkán 3 mm vékony kerek lapokra nyújtjuk. A lapokat megkenjük tejföllel és a tölteléket a közepére halmozzuk. A lapok egyik felét ráhajtjuk a másik felére és a széleit enyhén összenyomkodjuk, hogy ne tudjon szétnyílni. A derelyék tetejét kevés olvasztott vajjal megkenjük és sütőedénybe rakjuk, hogy kissé takarják egymást. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranysárgára sütjük. Szaftosabb lesz a derelye, ha a sütési idő felénél meglocsoljuk tejszínnel, de sütés közben is kenegethetjük olvasztott vajjal. Friss zöld salátát kínálunk hozzá.
Hasonló receptek
Köményes sósrúd
Tésztaféle, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes
Kefires lángos
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes
Sajtos kifli
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes