Burgonyás derelye csirkemájas zöldfűszerekkel

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg előző nap főtt lisztes burgonya
  • 1 tojás
  • 15 dkg liszt
  • frissen reszelt szerecsendió
  • őrölt bors#A töltelékhez: 20 dkg csirkemáj
  • 4-5 evőkanál vágott zöldfűszer (petrezselyem
  • snidling
  • turbolya)
  • 3 dkg vaj
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 pohár tejföl.

Elkészítés:

A meghámozott főtt krumplit finomra reszeljük. Hozzáadjuk a tojást, aprónként beleszitáljuk a lisztet és tésztát gyúrunk belőle. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük és henger alakúra formázzuk. A töltelékhez a hagymát megtisztítjuk és a zöldjének egy részével együtt karikákra vágjuk. A májat megmossuk, hártyáit eltávolítjuk, az epét kivágjuk, ügyelve arra, nehogy kifakadjon és a karikákra vágott hagymával együtt kevés zsiradékon átforgatjuk. A tésztahengert 8 egyenlő részre vágjuk és a szeleteket lisztezett deszkán 3 mm vékony kerek lapokra nyújtjuk. A lapokat megkenjük tejföllel és a tölteléket a közepére halmozzuk. A lapok egyik felét ráhajtjuk a másik felére és a széleit enyhén összenyomkodjuk, hogy ne tudjon szétnyílni. A derelyék tetejét kevés olvasztott vajjal megkenjük és sütőedénybe rakjuk, hogy kissé takarják egymást. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranysárgára sütjük. Szaftosabb lesz a derelye, ha a sütési idő felénél meglocsoljuk tejszínnel, de sütés közben is kenegethetjük olvasztott vajjal. Friss zöld salátát kínálunk hozzá.

Hasonló receptek

Sajtos - szakállas aprósüti

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Nephropanból palacsinta készítése

Tésztaféle, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Muffin

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: