Savanykás leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • fél kg sóska
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 dkg liszt
  • 2 dl zsírszegény tejföl
  • só#A daragaluskához: 1 húsleveskocka
  • 3 evőkanál búzadara
  • 1 tojás

Elkészítés:

A tojások sárgáját a fehérjével együtt alaposan felkeverjük. Egy húsleveskockát és egy mokkáskanál sót 1 liter vízben felforralunk. A sóskaleveleket összemetéljük és addig pároljuk olajon, amíg teljesen krémszerűvé nem válik, majd megszórjuk liszttel, összekeverjük és lehúzom a tűzről. A tojást felverjük, beletesszük a darát és gyorsan összekeverjük. Evőkanállal kisujjnyi galuskákat szaggatunk belőle a lobogóan forró vízbe. Két percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről. A sóskát visszatesszük a tűzre és a maradék 1 dkg liszttel elkevert pohárnyi tejföllel behabarom. Végül a daragaluskák levét apránként hozzákeverem. A galuskákat tányérba szedem és a kész levest rámérem.

Hasonló receptek

Frankfurti borsóleves

Leves, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sütőtök levesem

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Halászlé

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes

Új keresés

Válasszon diétát: