Savanykás leves
Hozzávalók:
- fél kg sóska
- 1 evőkanál olaj
- 2 dkg liszt
- 2 dl zsírszegény tejföl
- só#A daragaluskához: 1 húsleveskocka
- 3 evőkanál búzadara
- só
- 1 tojás
Elkészítés:
A tojások sárgáját a fehérjével együtt alaposan felkeverjük. Egy húsleveskockát és egy mokkáskanál sót 1 liter vízben felforralunk. A sóskaleveleket összemetéljük és addig pároljuk olajon, amíg teljesen krémszerűvé nem válik, majd megszórjuk liszttel, összekeverjük és lehúzom a tűzről. A tojást felverjük, beletesszük a darát és gyorsan összekeverjük. Evőkanállal kisujjnyi galuskákat szaggatunk belőle a lobogóan forró vízbe. Két percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről. A sóskát visszatesszük a tűzre és a maradék 1 dkg liszttel elkevert pohárnyi tejföllel behabarom. Végül a daragaluskák levét apránként hozzákeverem. A galuskákat tányérba szedem és a kész levest rámérem.
Hasonló receptek
Frankfurti borsóleves
Leves, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sütőtök levesem
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Halászlé
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes