Savanykás leves
Hozzávalók:
- fél kg sóska
- 1 evőkanál olaj
- 2 dkg liszt
- 2 dl zsírszegény tejföl
- só#A daragaluskához: 1 húsleveskocka
- 3 evőkanál búzadara
- só
- 1 tojás
Elkészítés:
A tojások sárgáját a fehérjével együtt alaposan felkeverjük. Egy húsleveskockát és egy mokkáskanál sót 1 liter vízben felforralunk. A sóskaleveleket összemetéljük és addig pároljuk olajon, amíg teljesen krémszerűvé nem válik, majd megszórjuk liszttel, összekeverjük és lehúzom a tűzről. A tojást felverjük, beletesszük a darát és gyorsan összekeverjük. Evőkanállal kisujjnyi galuskákat szaggatunk belőle a lobogóan forró vízbe. Két percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről. A sóskát visszatesszük a tűzre és a maradék 1 dkg liszttel elkevert pohárnyi tejföllel behabarom. Végül a daragaluskák levét apránként hozzákeverem. A galuskákat tányérba szedem és a kész levest rámérem.
Hasonló receptek
Molnárleves
Leves, Közepes
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Citromleves
Leves, könnyű
Mogyorómentes, Köszvény, Tojásmentes
Márványsajtos hagymakrémleves
Leves, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes