Savanykás leves
Hozzávalók:
- fél kg sóska
- 1 evőkanál olaj
- 2 dkg liszt
- 2 dl zsírszegény tejföl
- só#A daragaluskához: 1 húsleveskocka
- 3 evőkanál búzadara
- só
- 1 tojás
Elkészítés:
A tojások sárgáját a fehérjével együtt alaposan felkeverjük. Egy húsleveskockát és egy mokkáskanál sót 1 liter vízben felforralunk. A sóskaleveleket összemetéljük és addig pároljuk olajon, amíg teljesen krémszerűvé nem válik, majd megszórjuk liszttel, összekeverjük és lehúzom a tűzről. A tojást felverjük, beletesszük a darát és gyorsan összekeverjük. Evőkanállal kisujjnyi galuskákat szaggatunk belőle a lobogóan forró vízbe. Két percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről. A sóskát visszatesszük a tűzre és a maradék 1 dkg liszttel elkevert pohárnyi tejföllel behabarom. Végül a daragaluskák levét apránként hozzákeverem. A galuskákat tányérba szedem és a kész levest rámérem.
Hasonló receptek
Szalonnás kelbimbóleves
Leves, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Diétás leves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Vesebetegség
Tavaszi zöldségleves parajos galuskával
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes