Diós rántott sajt sárgarépás burgonyapürével
Hozzávalók:
- 30 dekagramm trappista sajt (egész)
- 2 darab tojás
- 2 evőkanál darált dióbél
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál tejföl
- só
- bors
- liszt
- morzsa
- olaj
- 60 dekagramm kockára vágott burgonya
- 30 dekagramm karikára vágott sárgarépa
- fél pohár zsírszegény tejföl
- 5 dekagramm vaj
- szerecsendió ízlés szerint.
Elkészítés:
A sajtot nyolc szeletre vágom. Majd a szeleteket félbe vágom. A tojásokat szétválasztom és 1 tojás sárgáját félreteszek. A megmaradt tojást és fehérjét 1 evőkanál vízzel habosra keverem. A tojás félretett sárgáját összekeverem a dióbéllel, tejföllel, sózom, borsozom és zúzott fokhagymával ízesítem. Mindegyik sajtszeletet bekenem diós krémmel és összeforgatok egyet-egyet. Lisztbe, tojásba, morzsába mártom. Majd újra meghempergetem tojásban és morzsában. Felforrósított olajban megsütöm. A püréhez a burgonyát a sárgarépával együtt sósvízben puhára főzöm, majd áttöröm. Ízlés szerint ízesítem. Tejföllel, vajjal habosra keverem és máris tálalható.
Hasonló receptek
Tök lecsó
Egytálétel, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Fetás krumplisült
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtos hajdinarizottó
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes