Sajttorta sonkával
Hozzávalók:
- 1 egész trappista sajt
- 4 dl tejszín
- 25 dkg vaj
- 8 tojás
- 20 dkg sonka
- 4 evőkanál liszt
- ízlés szerint só bors mustár
Elkészítés:
A 20 dkg vajból, a tejszínből és a lisztből besamel mártást készítünk. A maradék vajat keverőtálba tesszük, kissé felmelegítjük, megsózzuk és habverővel jól kikeverjük. Ha a besamelmártás kihűlt, a vajjal összekeverjük és két részre osztjuk. A sonkát ledaráljuk és az egyik adaghoz keverjük és borssal megfűszerezzük, a másik adag mártáshoz pedig főtt, áttört tojás sárgáját adjuk, pici mustárral ízesíthetjük. A sajtot tortaszerűen lapokra vágjuk, majd megkenjük az elkészített krémekkel és egymásra rakjuk. A külsejét ízlés szerinti krémmel kenjük meg. Díszíthetjük darált dióval, diógerezdekkel és retekkel. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük
Hasonló receptek
Serpenyős csirkemáj
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Egyszerű őszi tökfőzelék
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kéksajtos tészta barnahagymával
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes