Sajttorta sonkával
Hozzávalók:
- 1 egész trappista sajt
- 4 dl tejszín
- 25 dkg vaj
- 8 tojás
- 20 dkg sonka
- 4 evőkanál liszt
- ízlés szerint só bors mustár
Elkészítés:
A 20 dkg vajból, a tejszínből és a lisztből besamel mártást készítünk. A maradék vajat keverőtálba tesszük, kissé felmelegítjük, megsózzuk és habverővel jól kikeverjük. Ha a besamelmártás kihűlt, a vajjal összekeverjük és két részre osztjuk. A sonkát ledaráljuk és az egyik adaghoz keverjük és borssal megfűszerezzük, a másik adag mártáshoz pedig főtt, áttört tojás sárgáját adjuk, pici mustárral ízesíthetjük. A sajtot tortaszerűen lapokra vágjuk, majd megkenjük az elkészített krémekkel és egymásra rakjuk. A külsejét ízlés szerinti krémmel kenjük meg. Díszíthetjük darált dióval, diógerezdekkel és retekkel. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük
Hasonló receptek
Sajtos krumpli
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sült rizs csirkével, sonkával
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Húsos penne (2 személyre)
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes