Póréhagymaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50dkg póréhagyma
  • 10dkg szalonna
  • leveskocka
  • 3 szem burgonya
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2dl fehér bor

Elkészítés:

A póréhagymát megtisztítom és vékony szeletekre felkarikázom és az előzőleg flekockázott és megpirított szalonna zsírjában megfonnyasztom. Ezután felöntöm 1 liter vízzel, leveskockát adunk hozzá és beletesszük a felvágott burgonyát. Miután a burgonya megfőtt, az egészet összeturmixoljuk, beleöntjük a tejfölt és a fehérbort. Újból átforraljuk és ha szükséges, megsózzuk.

Hasonló receptek

Húsleves

Leves, Könnyű

Cukormentes, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes

Hideg leves kétféle dinnyéből

Leves, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Almaleves

Leves, Könnyű

Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: