Póréhagymaleves
Hozzávalók:
- 50dkg póréhagyma
- 10dkg szalonna
- leveskocka
- 3 szem burgonya
- 1 kis doboz tejföl
- 2dl fehér bor
Elkészítés:
A póréhagymát megtisztítom és vékony szeletekre felkarikázom és az előzőleg flekockázott és megpirított szalonna zsírjában megfonnyasztom. Ezután felöntöm 1 liter vízzel, leveskockát adunk hozzá és beletesszük a felvágott burgonyát. Miután a burgonya megfőtt, az egészet összeturmixoljuk, beleöntjük a tejfölt és a fehérbort. Újból átforraljuk és ha szükséges, megsózzuk.
Hasonló receptek
Sütőtökös bableves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tárkonyos raguleves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Egyszerű zöldségleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes