Póréhagymaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50dkg póréhagyma
  • 10dkg szalonna
  • leveskocka
  • 3 szem burgonya
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2dl fehér bor

Elkészítés:

A póréhagymát megtisztítom és vékony szeletekre felkarikázom és az előzőleg flekockázott és megpirított szalonna zsírjában megfonnyasztom. Ezután felöntöm 1 liter vízzel, leveskockát adunk hozzá és beletesszük a felvágott burgonyát. Miután a burgonya megfőtt, az egészet összeturmixoljuk, beleöntjük a tejfölt és a fehérbort. Újból átforraljuk és ha szükséges, megsózzuk.

Hasonló receptek

Káposztaleves fűszeres csirkemájjal

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Kapros-túrós cukkinileves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Rozsos karottaleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: