Besamelles gombás rizs

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • Gomba
  • rizs
  • olaj
  • petrezselyem
  • vöröshagyma
  • tej
  • liszt
  • sajt
  • vaj

Elkészítés:

A rizst megfőzöm. Olajon megpirítom a kockákra vágott vöröshagymát, hozzáadom a kockákra vágott gombát, sózom borsozom, rászórom a felaprított petrezselymet és addig főzöm, míg a leve elpárolog. Vajat olvasztok, beleszórom a lisztet, kicsit pirítom, majd lassan felöntöm gyakori kevergetés mellett forró tejjel. Sózom, borsozom és kevergetés mellett felforralom, majd még 10 percig főzöm. Ha elkészült, belekeverhetünk egy tojássárgáját, de el is hagyható. Egy kivajazott tepsibe lerakom a rizst, ráterítem a gombát és besamelmártással leöntöm, reszelt sajttal meghintem. Addig sütjük, míg a sajt megolvad és picit megbarnul.

Hasonló receptek

Sonkával töltött gomba

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes

Borsófőzelék töltött karalábéval

Egytálétel, Közepes

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Crohn, Mogyorómentes

Sült pulykacomb mézes mázzal

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: