Besamelles gombás rizs
Hozzávalók:
- Gomba
- rizs
- olaj
- petrezselyem
- vöröshagyma
- tej
- liszt
- sajt
- vaj
Elkészítés:
A rizst megfőzöm. Olajon megpirítom a kockákra vágott vöröshagymát, hozzáadom a kockákra vágott gombát, sózom borsozom, rászórom a felaprított petrezselymet és addig főzöm, míg a leve elpárolog. Vajat olvasztok, beleszórom a lisztet, kicsit pirítom, majd lassan felöntöm gyakori kevergetés mellett forró tejjel. Sózom, borsozom és kevergetés mellett felforralom, majd még 10 percig főzöm. Ha elkészült, belekeverhetünk egy tojássárgáját, de el is hagyható. Egy kivajazott tepsibe lerakom a rizst, ráterítem a gombát és besamelmártással leöntöm, reszelt sajttal meghintem. Addig sütjük, míg a sajt megolvad és picit megbarnul.
Hasonló receptek
Túrós csusza
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Rakott cukkini vagy pattiszon
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Cukormentes, Májproblémák, Mogyorómentes, Gluténmentes
Vidámfőzelék
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes