Zöldborsós sertéskaraj
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj
- fél kg zöldborsó
- 2 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshgyma
- 10 fej vöröshagyma
- 10 dkg márványsajt
- 2 dl tejszín
- liszt
- vaj
- olaj
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A kockára vágott hagymát vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát. Ezt két percig pároljuk, ezután hozzáadjuk a zöldborsőt és kevés sós vízet aláöntve megpuhítom, majd a zsírjára sütöm. A feleseges zsiradékot kiöntjük. A serpenyőbe öntjük a tejszínt, felforraljuk, beletesszük a petrezselymet, fűszerezzük és addig főzzük, míg kissé besűrűsödik. Belereszeljük a sajtot, borssal ízesítjük. Ezután a kicsontozott karajt kiverjük és beirdaljuk. Sóval, borssal bedörzsöljük és mindkét oldalát lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon ropogósra sütjük. Majd a hússzeleteket beletesszük a mártásba és összemelegítjük.
Hasonló receptek
Borsófőzelék
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes, Crohn
Endívia főzelék
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Camamber sajt rántva
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes