Zöldborsós sertéskaraj

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj
  • fél kg zöldborsó
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshgyma
  • 10 fej vöröshagyma
  • 10 dkg márványsajt
  • 2 dl tejszín
  • liszt
  • vaj
  • olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

Elkészítés:

A kockára vágott hagymát vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát. Ezt két percig pároljuk, ezután hozzáadjuk a zöldborsőt és kevés sós vízet aláöntve megpuhítom, majd a zsírjára sütöm. A feleseges zsiradékot kiöntjük. A serpenyőbe öntjük a tejszínt, felforraljuk, beletesszük a petrezselymet, fűszerezzük és addig főzzük, míg kissé besűrűsödik. Belereszeljük a sajtot, borssal ízesítjük. Ezután a kicsontozott karajt kiverjük és beirdaljuk. Sóval, borssal bedörzsöljük és mindkét oldalát lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon ropogósra sütjük. Majd a hússzeleteket beletesszük a mártásba és összemelegítjük.

Hasonló receptek

Francia rakottburgonya 2.

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Márványsajtos rakottas

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Rozmaringos sült csirke

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: