Sajtos metéltfelfújt
Hozzávalók:
- 100 g cérnametélt
- 20 g vaj vagy margarin
- 10 g búzaliszt
- 50 g reszelt sajt
- 2 tojás
- só
- zöldpetrezselyem ízlés szerint#A dúsításhoz: 3-4 evőkanál Protifár (1 evőkanál=2.5 g=2.2 g fehérje összesen = 6.6-8.8 g fehérje
Elkészítés:
Bő, forrásban lévő enyhén sós vízben kifőzzük a cérnametéltet, majd leszűrjük és félretesszük. A vajat és a lisztet habzásig hevítjük, majd felengedjük a vízzel, melyben előtte feloldottuk a PROTIFÁRT. Belekeverjük a reszelt sajtot, a tojások sárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és könnyedén a masszához keverjük. Ezután lazán hozzáadagoljuk a kifőzött cérnametéltet. Tegyük a tésztát egy tűzálló tálba, szórjuk meg a maradék reszelt sajttal és süssük készre.
Hasonló receptek
Aszpikos vegyes zöldség
Egytálétel, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Vaskos diós tészta
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sonkás egytál
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes