Vegyes zöldségleves
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 15 dkg csiperkegomba
- 1 fehérrépa
- 1 karalábé
- 2-3 evőkanál olaj
- 1,5 liter víz
- 2 zöldségleveskocka
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 2 dl zsírszegény tejföl
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 2 evőkanál mustár
- fél citrom leve
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra felvágjuk. Kevés olajon megfonnyasztjuk. A fölcsíkozott répát és gombát rászórjuk, pár percig együtt pároljuk. A vizet ráöntjük, beledobunk 1 leveskockát. Készre főzzük. Megborsozzuk, sóval, ízesítjük, pár percig főzzük. Közben a tejfölt a liszttel meg a mustárral simára keverjük, egy kevés forró levest belekeverjünk, majd szita segítségével a levesbe öntjük. pár percig forraljuk, majd citromlével ízesítjük.Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Zöldborsópüré leves
Leves, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Burgonya krémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gazdasszony levese
Leves, Könnyű
Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes