Karfiolfőzelék
Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 10 deka vaj
- 8 deka liszt
- só
- petrezselyemzöld
- 2 deci tejföl
- 2 tojás.
Elkészítés:
A karfiolt apróra vagdaljuk, vagy szétszedjük, annyi sós vízzel főzzük puhára, hogy éppen ellepje. Ha megfőtt, leszűrjük és 10 deka vajból és 8 deka lisztből világos rántást készítünk. A petrezselyemzöldjét is hozzáadjuk, feleresztjük a karfiol levével, de vigyázzunk, nehogy híg legyen, mert a karfiol leve legtöbbször több mint szükséges. Végül a 2 deci tejfölt a 2 tojás sárgájával elkeverjük s azt is belekeverjük.
Hasonló receptek
Tonnhal Körtepürével
Egytálétel, Közepes
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Meglepetésburgonya
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spárgás pulykamell
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes