Karfiolfőzelék

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 10 deka vaj
  • 8 deka liszt
  • petrezselyemzöld
  • 2 deci tejföl
  • 2 tojás.

Elkészítés:

A karfiolt apróra vagdaljuk, vagy szétszedjük, annyi sós vízzel főzzük puhára, hogy éppen ellepje. Ha megfőtt, leszűrjük és 10 deka vajból és 8 deka lisztből világos rántást készítünk. A petrezselyemzöldjét is hozzáadjuk, feleresztjük a karfiol levével, de vigyázzunk, nehogy híg legyen, mert a karfiol leve legtöbbször több mint szükséges. Végül a 2 deci tejfölt a 2 tojás sárgájával elkeverjük s azt is belekeverjük.

Hasonló receptek

Bugaci sápatag

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Májjal töltött burgonya

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Libamájjal töltött csirkemellfilé paprikás mártással

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: