Sárgarépabundában sült pulykasteak
Hozzávalók:
- 80 dkg pulykamellfilé
- 20 dkg sárgarépa
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 dl olaj
- 2,5 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor snidling
- 4 szál oregánó (szurokfű)
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl zöldségleves
- 1,5 dl tejszín
- só
Elkészítés:
A pulykamellet vágjuk 8 egyenlő szeletre, de vigyázzunk, hogy a szeletelés mindig a hús rostjaira merőleges legyen. Kicsit klopfoljuk ki és sózzuk meg. Forgassuk lisztbe, felvert tojásba, majd a vékonyra reszelt sárgarépába. Forró olajban, közepes lángon mindkét oldalukat süssük pirosra és papírszalvétára téve csepegtessük le a felesleges zsiradékot. A mártáshoz a felolvasztott vajba szórjuk bele a lisztet, az apróra vagdalt petrezselymet, snidlinget és oregánót. Jól keverjük össze és a zöldséglevessel főzzük krémesre. Öntsük bele a tejszínt, sózzuk meg és amikor felforrt, húzzuk le a tűzről. Tálaláskor a bundában sült pulykamellszeleteket fektessük tányérra és locsoljuk körbe a mártással. Esetleg, kínálhatunk mellé párolt zöldségeket vagy párolt rizst.
Hasonló receptek
Tejszínes -parajos csirke
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldfűszeres lasagne
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Mindent bele, úgy kell azt!
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes