Sárgarépabundában sült pulykasteak
Hozzávalók:
- 80 dkg pulykamellfilé
- 20 dkg sárgarépa
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 dl olaj
- 2,5 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor snidling
- 4 szál oregánó (szurokfű)
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl zöldségleves
- 1,5 dl tejszín
- só
Elkészítés:
A pulykamellet vágjuk 8 egyenlő szeletre, de vigyázzunk, hogy a szeletelés mindig a hús rostjaira merőleges legyen. Kicsit klopfoljuk ki és sózzuk meg. Forgassuk lisztbe, felvert tojásba, majd a vékonyra reszelt sárgarépába. Forró olajban, közepes lángon mindkét oldalukat süssük pirosra és papírszalvétára téve csepegtessük le a felesleges zsiradékot. A mártáshoz a felolvasztott vajba szórjuk bele a lisztet, az apróra vagdalt petrezselymet, snidlinget és oregánót. Jól keverjük össze és a zöldséglevessel főzzük krémesre. Öntsük bele a tejszínt, sózzuk meg és amikor felforrt, húzzuk le a tűzről. Tálaláskor a bundában sült pulykamellszeleteket fektessük tányérra és locsoljuk körbe a mártással. Esetleg, kínálhatunk mellé párolt zöldségeket vagy párolt rizst.
Hasonló receptek
Ragus penne
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sült rizs csirkével, sonkával
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csőben sült brokkoli sonkával
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes