Brokkoli leves
Hozzávalók:
- 25 dkg brokkoli (vagy egyéb zöldségféle)
- 1 doboz (12%-os) tejföl
- ízlés szerint kömény
- só
- bors
- majoranna
Elkészítés:
A brokkolit feltesszük enyhén sós vízben főni. Ne főzzük szét. Levét a brokkolinak és karfiolnak öntsük le. A brokkoli felét, negyedét turmixoljuk le. A megmaradt brokkolit új vízben tegyük fel főni, ha forr a turmixolt részt adjuk hozzá, sózzuk, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a tejfölt. Levesszük a tűzről, és melegen tálaljuk. A brokkolit sokan nem szeretik, pedig az egyik legalacsonyabb szénhidráttartalmú zöldségünk. 10 dkg burgonya helyett 1 kg brokkolit lehetne elfogyasztani. Használhatnánk minden olyan esetben (levesben főtt zöldségként, vegyes zöldségköretben) ahol a fogyasztható étel mennyiségét szeret-nénk szaporítani.
Hasonló receptek
Citromleves
Leves, könnyű
Mogyorómentes, Köszvény, Tojásmentes
Citromos aszaltgyümölcs-leves
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zellerleves
Leves, Könnyű
Mogyorómentes, Köszvény, Laktózmentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes