Brokkoli leves
Hozzávalók:
- 25 dkg brokkoli (vagy egyéb zöldségféle)
- 1 doboz (12%-os) tejföl
- ízlés szerint kömény
- só
- bors
- majoranna
Elkészítés:
A brokkolit feltesszük enyhén sós vízben főni. Ne főzzük szét. Levét a brokkolinak és karfiolnak öntsük le. A brokkoli felét, negyedét turmixoljuk le. A megmaradt brokkolit új vízben tegyük fel főni, ha forr a turmixolt részt adjuk hozzá, sózzuk, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a tejfölt. Levesszük a tűzről, és melegen tálaljuk. A brokkolit sokan nem szeretik, pedig az egyik legalacsonyabb szénhidráttartalmú zöldségünk. 10 dkg burgonya helyett 1 kg brokkolit lehetne elfogyasztani. Használhatnánk minden olyan esetben (levesben főtt zöldségként, vegyes zöldségköretben) ahol a fogyasztható étel mennyiségét szeret-nénk szaporítani.
Hasonló receptek
Zöldséges árpagyöngyleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Savanykás leves
Leves, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Hagymaleves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes