Brokkoli leves
Hozzávalók:
- 25 dkg brokkoli (vagy egyéb zöldségféle)
- 1 doboz (12%-os) tejföl
- ízlés szerint kömény
- só
- bors
- majoranna
Elkészítés:
A brokkolit feltesszük enyhén sós vízben főni. Ne főzzük szét. Levét a brokkolinak és karfiolnak öntsük le. A brokkoli felét, negyedét turmixoljuk le. A megmaradt brokkolit új vízben tegyük fel főni, ha forr a turmixolt részt adjuk hozzá, sózzuk, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a tejfölt. Levesszük a tűzről, és melegen tálaljuk. A brokkolit sokan nem szeretik, pedig az egyik legalacsonyabb szénhidráttartalmú zöldségünk. 10 dkg burgonya helyett 1 kg brokkolit lehetne elfogyasztani. Használhatnánk minden olyan esetben (levesben főtt zöldségként, vegyes zöldségköretben) ahol a fogyasztható étel mennyiségét szeret-nénk szaporítani.
Hasonló receptek
Májgaluska akár cukorbetegeknek is ehető
Leves, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Póréhagymás zöldségleves
Leves, Könnyű
Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Joghurtos uborkaleves
Leves, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes