Gombaragu
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 4 tojás
- szerecsendió
- 30 dkg gomba
- 20 dkg füstölt főtt karaj
- 1 fej vöröshagyma
- fél csokor friss kakukkfű
- 3 dkg margarin
- fél l zöldségleves
- 1 és fél dl tejszín
- 1 és fél dl tejföl
- 2 evőkanál ételsűrítő
- só
- bors
Elkészítés:
A lisztet a tojással, kevés vízzel, 1 teáskanál sóval és szerecsendióval habverővel jól összedolgozzuk. Hólyagosra keverjük, majd pihentetjük. Közben a gombát megtisztítjuk és apróra szeleteljük. A karajt, a hagymát apróra felkockázzuk. A kakukkfű leveleit lecsipkedjük, majd felaprítjuk. A gombát a felhevített margarinon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a karajt és addig sütjük, amíg megpuhul. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. Felöntjük a levessel a tejföllel és a tejszínnel majd forrástól számítva 3 percig főzzük. Állandó kevergetés mellett beleszórjuk az ételsűrítőt és összeforraljuk őket. Az előre elkészített hűtött tésztából, a forrásban lévő sós vízbe galuskákat szaggatunk és addig főzzük, míg feljönnek a víz felszínére. Kiszedjük, lecsepegtetjük, kevés olajon megforgatjuk és a gombaraguval tálaljuk.
Hasonló receptek
Spenótos csirke
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Padlizsános-cukkinis csirkecomb
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Legegyszerűbb rakott karfiol
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes