Lencse főzelék (1 személyre)

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 80 g lencse
  • 25 ml tejföl 20%-os
  • 10 g citrom
  • 5 g olaj
  • 5 g vöröshagyma
  • 5 g liszt
  • babérlevél
  • fűszerpaprika
  • ecet
  • mustár ízlés szerint

Elkészítés:

A megmosott lencsét beáztatjuk (kb. 2-3 órát). A kockázott vöröshagymát a felhevített olajon megfuttatjuk, liszttel meghintjük, majd a beáztatott lencsét az áztató levével hozzá öntjük. Amikor a lencse puhára főtt ízesítjük, tejföllel, saját levével habarjuk. Feltétként húspogácsával, rántott szelettel, tükörtojással tálalhatjuk.

Hasonló receptek

Dómika

Egytálétel, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Kétsajtos rizottó

Egytálétel, Könnyű

Gyomorfekély, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Töltött káposzta

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: