Lencse főzelék (1 személyre)

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 80 g lencse
  • 25 ml tejföl 20%-os
  • 10 g citrom
  • 5 g olaj
  • 5 g vöröshagyma
  • 5 g liszt
  • babérlevél
  • fűszerpaprika
  • ecet
  • mustár ízlés szerint

Elkészítés:

A megmosott lencsét beáztatjuk (kb. 2-3 órát). A kockázott vöröshagymát a felhevített olajon megfuttatjuk, liszttel meghintjük, majd a beáztatott lencsét az áztató levével hozzá öntjük. Amikor a lencse puhára főtt ízesítjük, tejföllel, saját levével habarjuk. Feltétként húspogácsával, rántott szelettel, tükörtojással tálalhatjuk.

Hasonló receptek

Borsófőzelék töltött karalábéval

Egytálétel, Közepes

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Crohn, Mogyorómentes

Ropogós kacsamell paradicsomos babraguval

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Rizses hús törökösen

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: