Egyszerű őszi tökfőzelék

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • fagyasztott (előre lereszelt és besózott) tök
  • tejföl
  • ízlés szerint
  • liszt
  • olaj
  • bors
  • kapor (szárított vagy friss)
  • ízlés szerint

Elkészítés:

Az olajból meg a lisztből világos rántást készítünk, rátesszük a tököt és kissé hagyjuk kiolvadni - állandó kavarás mellett. Ha nem ereszt elég levet, felöntjük egy kis meleg vízzel és hozzáadjuk a kaprot, a borsot, a sót (óvatosan, mert a tök már eleve sós). Amikor megpuhult a tök, hozzáadjuk a tejfölt, kissé hagyjuk összerotyogni és kész.

Hasonló receptek

Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spenótos galuska, sajtos mártással

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Fetás krumplisült

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: