Egyszerű őszi tökfőzelék
Hozzávalók:
- fagyasztott (előre lereszelt és besózott) tök
- tejföl
- ízlés szerint
- liszt
- olaj
- bors
- só
- kapor (szárított vagy friss)
- ízlés szerint
Elkészítés:
Az olajból meg a lisztből világos rántást készítünk, rátesszük a tököt és kissé hagyjuk kiolvadni - állandó kavarás mellett. Ha nem ereszt elég levet, felöntjük egy kis meleg vízzel és hozzáadjuk a kaprot, a borsot, a sót (óvatosan, mert a tök már eleve sós). Amikor megpuhult a tök, hozzáadjuk a tejfölt, kissé hagyjuk összerotyogni és kész.
Hasonló receptek
Túrógombóc kaprosan szójaliszttel, édes kefíres öntettel, pörkölt dióval
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenótos-sajtos rétes
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkés paella
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes