Almás csirke II.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkehús
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 30 dkg alma
- 1 csomó metélőhagyma
- 3 szál sárgarépa
- 2 dl tejföl
- 3 dl tej
- 10 dkg margarin
- olaj
- 2 evőkanál liszt
- só.
Elkészítés:
A besózott csirkehúst kizsírozott tűzálló tálba egymás mellé fektetjük, közé szeleteljük az almát, a sárgarépát és a tetejére elmorzsolunk 5 dkg margarint. A tál tetejét alufóliával légmentesen lezárjuk és előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ezután a maradék margarinból és a lisztből világos rántást készítünk, ráöntjük a tejet, felforraljuk, majd a tűzről levéve beleöntjük a tejfölt és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a metélőhagymát. Picit megsózzuk. A puha, megsült húst a mártással leöntjük és pár percre visszatoljuk a sütőbe. Párolt rizzsel tálaljuk.
Hasonló receptek
Máj egészben
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkemell kukoricaköntösben
Húsétel, Nehéz
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Húsos rakott tészta
Húsétel, Közepes
Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes