Királyi csirke
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 20 dkg gomba
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál csökkentett zsírtartalmú tejföl
- 2 evőkanál margarin
- 1 púpozott evőkanál graham-liszt
- 1/2 dl víz
- 1 kiskanál grill fűszerkeverék
- só
- őrölt fehér bors
- 1 evőkanál vágott petrezselyem
Elkészítés:
A csirkemellet 1 cm széles csíkokra vágjuk, grill fűszerrel megszórjuk, majd a felmelegített margarinban minden oldalát jól átsütjük. Ezután kis vizet aláöntve, fedő alatt elkezdjük puhára párolni, majd hozzáadjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát és befejezzük a műveletet. A kimagvazott paprikát félbevágjuk és forrásban lévő, enyhén sós vízben 5 perc alatt előfőzzük. A tejszínt összekeverjük a liszttel, a tejföllel, 1/2 dl vízzel és a paprikával, majd együtt a gombás hús közé keverjük. Kevergetve 5 percig főzzük, sózzuk, borsozzuk és petrezselyemmel meghintjük.
Hasonló receptek
Kolbászos pecsenye
Húsétel, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sevillai csirkemellfilé
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Hasnyálmirigy, Keringési problémák, Allergia, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Vagdalt
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes