Királyi csirke

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál csökkentett zsírtartalmú tejföl
  • 2 evőkanál margarin
  • 1 púpozott evőkanál graham-liszt
  • 1/2 dl víz
  • 1 kiskanál grill fűszerkeverék
  • őrölt fehér bors
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem

Elkészítés:

A csirkemellet 1 cm széles csíkokra vágjuk, grill fűszerrel megszórjuk, majd a felmelegített margarinban minden oldalát jól átsütjük. Ezután kis vizet aláöntve, fedő alatt elkezdjük puhára párolni, majd hozzáadjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát és befejezzük a műveletet. A kimagvazott paprikát félbevágjuk és forrásban lévő, enyhén sós vízben 5 perc alatt előfőzzük. A tejszínt összekeverjük a liszttel, a tejföllel, 1/2 dl vízzel és a paprikával, majd együtt a gombás hús közé keverjük. Kevergetve 5 percig főzzük, sózzuk, borsozzuk és petrezselyemmel meghintjük.

Hasonló receptek

Vadászragu

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gombás csirkemáj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Tonhal aszalt szilvával

Húsétel, Közepes

Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: