Citromos aszaltgyümölcs-leves
Hozzávalók:
- 20 dkg vegyes aszalt gyümölcs
- 6 szem szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- 1 dl fehérbor
- 8 dkg méz
- 2 citrom reszelt héja és leve
- 2 dl tejföl
- 2 dkg liszt
Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöket apró kockára vágjuk és 1-2 dl vízbe áztatjuk. A szegfűszeget, a fahéjat 2 dl vízben feltesszük főni, amikor a felére forrt, leszűrjük. Felforralunk 6 dl vizet, beletesszük a bort, a mézet, a reszelt citromhéjat, a leszűrt fűszeres levet és egy csipet sót. Amikor forr, belekeverjük a tejfölben kikevert lisztet és kíméletesen, 5-10 percen át összeforraljuk. Amikor jól kiforrt, leszűrjük, a citrom levével ízesítjük és beletesszük az aszalt gyümölcsöket. Ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól lehűljön. Tálaláskor megszórhatjuk frissen reszelt citrom vagy narancshéjjal.
Hasonló receptek
Sárga burgonyaleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Hamis gulyásleves
Leves, Közepes
Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes
Sárga leves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes