Citromos aszaltgyümölcs-leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg vegyes aszalt gyümölcs
  • 6 szem szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 1 dl fehérbor
  • 8 dkg méz
  • 2 citrom reszelt héja és leve
  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg liszt

Elkészítés:

Az aszalt gyümölcsöket apró kockára vágjuk és 1-2 dl vízbe áztatjuk. A szegfűszeget, a fahéjat 2 dl vízben feltesszük főni, amikor a felére forrt, leszűrjük. Felforralunk 6 dl vizet, beletesszük a bort, a mézet, a reszelt citromhéjat, a leszűrt fűszeres levet és egy csipet sót. Amikor forr, belekeverjük a tejfölben kikevert lisztet és kíméletesen, 5-10 percen át összeforraljuk. Amikor jól kiforrt, leszűrjük, a citrom levével ízesítjük és beletesszük az aszalt gyümölcsöket. Ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól lehűljön. Tálaláskor megszórhatjuk frissen reszelt citrom vagy narancshéjjal.

Hasonló receptek

Sárga burgonyaleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hamis gulyásleves

Leves, Közepes

Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes

Sárga leves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: