Citromos aszaltgyümölcs-leves
Hozzávalók:
- 20 dkg vegyes aszalt gyümölcs
- 6 szem szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- 1 dl fehérbor
- 8 dkg méz
- 2 citrom reszelt héja és leve
- 2 dl tejföl
- 2 dkg liszt
Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöket apró kockára vágjuk és 1-2 dl vízbe áztatjuk. A szegfűszeget, a fahéjat 2 dl vízben feltesszük főni, amikor a felére forrt, leszűrjük. Felforralunk 6 dl vizet, beletesszük a bort, a mézet, a reszelt citromhéjat, a leszűrt fűszeres levet és egy csipet sót. Amikor forr, belekeverjük a tejfölben kikevert lisztet és kíméletesen, 5-10 percen át összeforraljuk. Amikor jól kiforrt, leszűrjük, a citrom levével ízesítjük és beletesszük az aszalt gyümölcsöket. Ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól lehűljön. Tálaláskor megszórhatjuk frissen reszelt citrom vagy narancshéjjal.
Hasonló receptek
Nyár végi leves
Leves, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tavaszi leves
Leves, Közepes
Gyomorfekély, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Diós szárnyas-krémleves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes