Diós szárnyas-krémleves
Hozzávalók:
- 2 tyúkhúsleveskocka
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 5 dkg finomra darált dió
- 1 evőkanál durvára vágott dió
- 1 csapott evőkanál liszt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csapott teáskanál currypor
- 1 késhegynyi törött fekete bors
- 5 dkg cérnametélt
- só.
Elkészítés:
A megmosott petrezselyemzöldet apróra metélem. A tejszínnel és 1 dl vízzel összekevert tejfölben simára keverem a lisztet. A cérnametéltet a szokásos módon, forrásban lévő sós vízben megfőzöm és meleg vízzel leöblítve, melegen is tartom. 8 dl vízbe beleteszem a húsleveskockákat, beleszórom a finomra darált diót és a fűszereket. Felforralom és 5 percig főzöm. Közben a forrásban lévő levesbe csorgatom a lisztes tejfölt és beleszórom a petrezselyemzöld felét. Folytonosan kevergetve, kis lángon addig forralom, amíg a habja elfő. Ezután rászórom a megmaradt petrezselyemzöldet és az edényt lefedve, 10 percig állni hagyom. Tálaláskor leveses csészékbe osztom a főtt tésztát, majd rámerem a forró levest és meghintem a durvára vágott dióval.
Hasonló receptek
Orosz sóskaleves / Zöld scsí
Leves, Közepes
Gluténmentes, Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Eperleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Sonkás-gombócos leves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn