Nyári zöldségleves
Hozzávalók:
- 50 dkg spenót
- 2 kis cukkini
- 20 dkg kifejtett zöldborsó
- 20 dkg sárgarépa
- 1 fej hagyma
- vegyes zöldfűszer
- 3 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 2 zöldségleves kocka
- 2 evőkanál főzőtejszín
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, a spenótot durvára összevágjuk. A cukkinit (szélét levágva) vékony csíkokra szeljük, a répát és a hagymát apró kockákra vágjuk. A zöldfűszereket is megmossuk, megszikkasztjuk, apróra vágjuk. A hagymát vajon közepes lángon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az előkészített zöldségeket és zöldfűszert és kis lángon, állandóan kevergetve 3 percig pirítjuk. Rászórjuk a lisztet és még pirítjuk kicsit állandóan kevergetve. Felöntjük 1 liter vízzel, beledobjuk a leveskockákat és felforraljuk. Lefedve, kis lángon kb. 5 percig főzzük, amíg a zöldborsó meg nem puhul. Hozzáadjuk a tejszínt, jól elkeverjük, majd szükség esetén sóval, borssal ízesítjük.
Hasonló receptek
Sonkás-gombócos leves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn
Cukkini-krémleves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Keringési problémák, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tárkonyos raguleves diétás
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn