Parajleves
Hozzávalók:
- 1 csomag paraj
- 1 sárgarépa
- 2 szem burgonya
- 2 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl vagy tejszín
- 2-3 evőkanál olaj
- szerecsendió
- kevés só.
Elkészítés:
A burgonyát, a sárgarépát tisztítás után darabokra vágjuk, a hagymával, kevés vízzel, sóval az egészet puhára pároljuk. Hozzáadjuk a pépesre kevert lisztet, a finomra vágott parajt, vízzel felhígítjuk és készre főzzük. Beleöntjük a tejszínt és kis reszelt szerecsendióval ízesítjük.
Hasonló receptek
Borsókrémleves túrógombóccal
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes
Brokkoli leves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Májgaluska akár cukorbetegeknek is ehető
Leves, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes