Parajleves
Hozzávalók:
- 1 csomag paraj
- 1 sárgarépa
- 2 szem burgonya
- 2 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl vagy tejszín
- 2-3 evőkanál olaj
- szerecsendió
- kevés só.
Elkészítés:
A burgonyát, a sárgarépát tisztítás után darabokra vágjuk, a hagymával, kevés vízzel, sóval az egészet puhára pároljuk. Hozzáadjuk a pépesre kevert lisztet, a finomra vágott parajt, vízzel felhígítjuk és készre főzzük. Beleöntjük a tejszínt és kis reszelt szerecsendióval ízesítjük.
Hasonló receptek
Póréhagymás zöldségleves
Leves, Könnyű
Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gazdasszony levese
Leves, Könnyű
Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Céklaleves
Leves, Közepes
Diabetikus, Cukormentes