Nyár végi leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 10 dkg fejtett bab
  • 4 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • petrezselyem
  • 1 zeller
  • 2 krumpli
  • ? édesköménygumó és szár apróra vágva
  • bors
  • majoránna
  • bazsalikom
  • tárkony
  • liszt
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

A sárgarépát és a fehérrépát karikákra vágjuk, a krumplit felkockázzuk valamint felaprítjuk az édesköményt és a zellert is. A babbal együtt feltesszük főni kb. 2 liter vízbe. Megfűszerezzük. Ha megfőtt a bab, a lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük és a levesbe öntjük. Még egy picit főzöm és azonnal tálaljuk.

Hasonló receptek

Raviolis leves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Francia zöldségkrémleves (Sopa de Farid)

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Pórés-zelleres csirkeleves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: