Kelbimbóleves
Hozzávalók:
- 40 dkg kelbimbó
- 2 csapott evőkanál liszt (2 dkg)
- 2 dl 12%-os tejföl
- 1 zöldségleves kocka
- zöldpetrezselyem
- só
Elkészítés:
A leveskockát kb. 1, 5 l vízben felforraljuk, beletesszük a kelbimbót, puhára főzzük, majd a sovány tejfölös liszttel behabarjuk. Sóval, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük.
Hasonló receptek
Márványsajtos hagymakrémleves
Leves, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Camembert krémleves
Leves, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Brokkolikrémleves
Leves, Könnyű
Laktózmentes, Csontritkulás, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes