Tárkonyos sertésraguleves
Hozzávalók:
- 30 dkg sertéslapocka
- 1 kis fej vöröshagyma
- (2 kisebb répa)
- 2 kisebb zöldség
- kis darab zellergumó
- 2 nagyobb gomba
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 1 evőkanál liszt
- 1,5 dl tejföl
- ? citrom
- vegeta
- só
- tárkony
- babérlevél
- őrölt bors
- olaj
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a kockára vágott húst, ízesítjük (a tárkonyból csak keveset szórunk rá, a többit a vége felé tesszük bele!) és így pároljuk egy kis ideig. Ezután beledobjuk a felkarikázott zöldségeket és így együtt is pároljuk egy rövid ideig. Felöntjük vízzel, utánaízesítjük és fedő alatt lassú tűzön főzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel és beletesszük a többi tárkonyt. Pár perc alatt összeforraljuk és mielőtt levesszük a tűzről, citrom levével ízesítjük és finomra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg.
Hasonló receptek
Joghurtos uborkaleves
Leves, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Ananász leves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes, Gluténmentes
Mandulás spenótleves
Leves, Közepes
Vashiány, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes