Narancsos sárgarépaleves
Hozzávalók:
- 50 dkg sárgarépa
- 3 dkg vaj
- 1dl narancslé
- 1,2 liter zöldségalaplé
- 1 kis vöröshagyma
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- só
- bors
- tejföl
- reszelt szerecsendió a tálaláshoz
Elkészítés:
Meghámozzuk és felszeleteljük a sárgarépát. A vajat és a répát nagy, vastag aljú fazékba tesszük, és közepes tűzön, néha kevergetve 10 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a narancslevet, az alaplét és a megtisztított, kockára vágott hagymát. Felforraljuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kis lángon 20 percig főzzük, vagy amíg a répa megpuhul. Hagyjuk kihűlni. A levest kis adagokban simára turmixoljuk. Visszatesszük a fazákba, és újra felmelegítjük. Tányérokba merjük, minden adag tetjére teszünk egy kanál tejfölt és megszórjuk szerencsendióval. Díszíthetjük egy-egy ágacska kakukkfűvel is.
Hasonló receptek
Tavaszi leves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Eperleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Céklaleves
Leves, Közepes
Diabetikus, Cukormentes