Narancsos sárgarépaleves
Hozzávalók:
- 50 dkg sárgarépa
- 3 dkg vaj
- 1dl narancslé
- 1,2 liter zöldségalaplé
- 1 kis vöröshagyma
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- só
- bors
- tejföl
- reszelt szerecsendió a tálaláshoz
Elkészítés:
Meghámozzuk és felszeleteljük a sárgarépát. A vajat és a répát nagy, vastag aljú fazékba tesszük, és közepes tűzön, néha kevergetve 10 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a narancslevet, az alaplét és a megtisztított, kockára vágott hagymát. Felforraljuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kis lángon 20 percig főzzük, vagy amíg a répa megpuhul. Hagyjuk kihűlni. A levest kis adagokban simára turmixoljuk. Visszatesszük a fazákba, és újra felmelegítjük. Tányérokba merjük, minden adag tetjére teszünk egy kanál tejfölt és megszórjuk szerencsendióval. Díszíthetjük egy-egy ágacska kakukkfűvel is.
Hasonló receptek
Egyszerű sajtleves
Leves, Könnyű
Vesebetegség, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Brokkoli krémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Burgonyakrémleves sült gombával
Leves, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes