Tejfölös gombaleves
Hozzávalók:
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 1 nagyobb petrezselyemgyökér
- 25 dkg laskagomba
- 2 gerezd fokhagyma
- kis darab zeller
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 tyúkhúsleveskocka
- vegeta
- só
- őrölt bors
- 1 púpos kiskanál pirospaprika
- 2 kiskanál liszt
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával, rákarikázzuk a zöldségféléket, beledobjuk a fokhagymát és a felkockázott gombát. Kis vegetát és sót szórunk rá és fedő alatt így pároljuk egy kis ideig. Ezután felöntjük vízzel, beletesszük a leveskockát, megszórjuk borssal és lassú tűzön főzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak, kis tálkában kikeverjük a lisztet és a tejfölt és ezzel habarjuk be a levest. Ezzel még átforraljuk, majd levesszük a tűzről. Tetejére apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk. Levesbetétként apró csipetkét adhatunk hozzá.
Hasonló receptek
Sajtos búzagaluska leves
Leves, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Fahéjas szilvaleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes
Feketebableves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes