Tejfölös gombaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 nagyobb petrezselyemgyökér
  • 25 dkg laskagomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kis darab zeller
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • vegeta
  • őrölt bors
  • 1 púpos kiskanál pirospaprika
  • 2 kiskanál liszt
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával, rákarikázzuk a zöldségféléket, beledobjuk a fokhagymát és a felkockázott gombát. Kis vegetát és sót szórunk rá és fedő alatt így pároljuk egy kis ideig. Ezután felöntjük vízzel, beletesszük a leveskockát, megszórjuk borssal és lassú tűzön főzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak, kis tálkában kikeverjük a lisztet és a tejfölt és ezzel habarjuk be a levest. Ezzel még átforraljuk, majd levesszük a tűzről. Tetejére apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk. Levesbetétként apró csipetkét adhatunk hozzá.

Hasonló receptek

Csirkeragu leves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zabkorpás zöldbableves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Ananász leves

Leves, Könnyű

Cukormentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: