Diétás tökfőzelék

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Cukormentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 4 személyre: 50 dkg gyalult tök
  • 5 dkg hagyma
  • 1 dl 12%-os tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • fél csokor kapor
  • pirospaprika
  • ecet

Elkészítés:

A hagymát teflonban megpirítom, megsózom és meghintem pirospaprikával. Hozzáadom a tököt és saját levében puhára párolom. A kaprot apróra vágom, a tökre szórom. A tejfölt simára keverem a liszttel, behabarom vele a tököt. Pár csepp ecet jön még hozzá és tálalható. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Parmezános grillezett padlizsán

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Tonnhal Körtepürével

Egytálétel, Közepes

Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Sajtos rakott zöldség

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: