Diétás tökfőzelék

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Cukormentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 4 személyre: 50 dkg gyalult tök
  • 5 dkg hagyma
  • 1 dl 12%-os tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • fél csokor kapor
  • pirospaprika
  • ecet

Elkészítés:

A hagymát teflonban megpirítom, megsózom és meghintem pirospaprikával. Hozzáadom a tököt és saját levében puhára párolom. A kaprot apróra vágom, a tökre szórom. A tejfölt simára keverem a liszttel, behabarom vele a tököt. Pár csepp ecet jön még hozzá és tálalható. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Cukkini fözelék ahogy én készitem

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldfűszeres lasagne

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Rakott Burgonya

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: