Diétás tökfőzelék
Hozzávalók:
- 4 személyre: 50 dkg gyalult tök
- 5 dkg hagyma
- 1 dl 12%-os tejföl
- 1 evőkanál liszt
- fél csokor kapor
- só
- pirospaprika
- ecet
Elkészítés:
A hagymát teflonban megpirítom, megsózom és meghintem pirospaprikával. Hozzáadom a tököt és saját levében puhára párolom. A kaprot apróra vágom, a tökre szórom. A tejfölt simára keverem a liszttel, behabarom vele a tököt. Pár csepp ecet jön még hozzá és tálalható. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Parmezános grillezett padlizsán
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tonnhal Körtepürével
Egytálétel, Közepes
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Sajtos rakott zöldség
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes