Tejfölös zöldségleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4-5 közepes sárgarépa
  • 1-2 gyökér
  • kis karalábé
  • kis zeller
  • 1 pohár tejföl
  • ételízesítő
  • 1 ek. liszt
  • víz

Elkészítés:

A zöldségeket lereszeljük, vagy robotgéppel legyaluljuk. Kevés olajon megpároljuk, meghintjük sóval, vagy ízlés szerinti levesízesítővel, felöntjük 1,5 l vízzel. Amikor felforrt, a pohár tejfölbe lisztet keverünk, a forró levesből merőkanálnyival felöntjük, majd az egészet kevergetés közben a leveshez öntjük. Vágott petrezselyemmel díszítjük.

Hasonló receptek

Mandulaleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Márványsajtos hagymakrémleves

Leves, Közepes

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Citromos-kefíres brokkolileves

Leves, Könnyű

Cukormentes, Csontritkulás, Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: