Francia hagymás burgonyaleves

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 adag: 5 dl húsleves alaplé
  • 4 db közepes burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 szál póréhagyma
  • 1 evőkanál margarin
  • 125 g tejföl
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
  • őrölt bors
  • tengeri só.

Elkészítés:

A burgonyát mossuk és hámozzuk meg, kockára szeleteljük fel. A vöröshagymát és a póréhagymát vékonyan szeleteljük fel. A margarint közepes hőfokon olvasszuk meg, és üvegesre pároljuk a póréhagymát és a vöröshagymát. Vigyázzunk, hogy ne barnuljanak meg. Hozzáadjuk a kockázott burgonyát és a húsleves alaplevet. Lassú tűzön fél óráig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Pürésítsük turmixgépben, majd adjuk hozzá a tejfölből és lisztből kevert habarást. Tálaláskor díszíthetjük finomra vágott metélőhagymával vagy snidlinggel.Energia: 259 kcal, Szénhidrát: 43 g, Fehérje: 6 g, Zsír: 7 g.

Hasonló receptek

Marhasült

Főétel, Könnyű

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes

Parajfőzelék

Főétel, Közepes

Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Rakott brokkoli

Főétel, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: