Francia hagymás burgonyaleves
Hozzávalók:
- 4 adag: 5 dl húsleves alaplé
- 4 db közepes burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 4 szál póréhagyma
- 1 evőkanál margarin
- 125 g tejföl
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
- őrölt bors
- tengeri só.
Elkészítés:
A burgonyát mossuk és hámozzuk meg, kockára szeleteljük fel. A vöröshagymát és a póréhagymát vékonyan szeleteljük fel. A margarint közepes hőfokon olvasszuk meg, és üvegesre pároljuk a póréhagymát és a vöröshagymát. Vigyázzunk, hogy ne barnuljanak meg. Hozzáadjuk a kockázott burgonyát és a húsleves alaplevet. Lassú tűzön fél óráig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Pürésítsük turmixgépben, majd adjuk hozzá a tejfölből és lisztből kevert habarást. Tálaláskor díszíthetjük finomra vágott metélőhagymával vagy snidlinggel.Energia: 259 kcal, Szénhidrát: 43 g, Fehérje: 6 g, Zsír: 7 g.
Hasonló receptek
Marhasült
Főétel, Könnyű
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes
Parajfőzelék
Főétel, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes
Rakott brokkoli
Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes