Csicsókafőzelék
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személyre: 1 kg csicsóka
- 100 ml zsírszegény tejföl
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 2 teáskanál petrezselyemzöld
- 100 g paradicsom
- 1 db citrom
- 1 kávéskanál szerecsendió
- 2 teáskanál tengeri só.
Elkészítés:
A leöblített csicsókákat meghámozzuk, lereszeljük, besózzuk, és egy óráig pihentetjük. Majd feltesszük egy lábasban a tűzhelyre annyi vízben, hogy éppen ellepje. Ízesítjük a petrezselyemzölddel, a paradicsommal, a citrom reszelt héjával és a szerecsendióval, majd lefedve puhára főzzük. A lisztből és a tejfölből csomómentes habarást készítünk, és amikor a csicsóka megpuhult, hozzáadjuk a sűrítőanyagot. Ízesítjük sóval és a citrom levével, és még egyszer jól összeforraljuk. Tápérték egy adagban: Energia: 129 kcal, Szénhidrát: 21,5 g, Fehérje: 5 g, Zsír: 2,6 g.
Hasonló receptek
Hagymás tepsidara
Főétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Burgonya gyógynövényes túróval
Főétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Olasz tésztasaláta
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes