Csicsókafőzelék
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személyre: 1 kg csicsóka
- 100 ml zsírszegény tejföl
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 2 teáskanál petrezselyemzöld
- 100 g paradicsom
- 1 db citrom
- 1 kávéskanál szerecsendió
- 2 teáskanál tengeri só.
Elkészítés:
A leöblített csicsókákat meghámozzuk, lereszeljük, besózzuk, és egy óráig pihentetjük. Majd feltesszük egy lábasban a tűzhelyre annyi vízben, hogy éppen ellepje. Ízesítjük a petrezselyemzölddel, a paradicsommal, a citrom reszelt héjával és a szerecsendióval, majd lefedve puhára főzzük. A lisztből és a tejfölből csomómentes habarást készítünk, és amikor a csicsóka megpuhult, hozzáadjuk a sűrítőanyagot. Ízesítjük sóval és a citrom levével, és még egyszer jól összeforraljuk. Tápérték egy adagban: Energia: 129 kcal, Szénhidrát: 21,5 g, Fehérje: 5 g, Zsír: 2,6 g.
Hasonló receptek
Mediterrán rakott krumpli
Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Sajtos-mustáros karfiol csőben sütve recept
Főétel, Nehéz
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Keksz alatt sült tonhal
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes