Keksz alatt sült tonhal

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók négy személy részére: 300 g tonhalkonzerv
  • 400 g barna rizs
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 szál szárzeller
  • 10 db sós kréker keksz
  • 6 dl zsírszegény tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanálnyi vágott
  • kapor
  • Tengeri só
  • őrölt bors.

Elkészítés:

Egy teflonserpenyőben olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a felszeletelt szárzellert, amit üvegesre párolunk. A lisztet hozzáadva csomómentesre keverjük. Lassan hozzáöntjük a tejet, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Fűszerezzük a kaporral, a sóval és a frissen őrölt borssal. A barna rizst pároljuk puhára, adjuk hozzá a tonhalat és keverjük össze. Tegyük egy tepsibe a tonhalas rizst, amit leöntünk a zelleres mártással. A tetejét megszórjuk az apró darabokra zúzott keksszel. 180°C-ra előmelegített sütőben 15 percig süssük össze. Tápérték egy adagban: Energia: 334 kcal, Szénhidrát: 43 g, Fehérje: 18 g, Zsír: 10 g.

Hasonló receptek

Zöldségpogácsa sütőtökös raguval

Főétel, Közepes

Vashiány, Tejmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes, Laktózmentes

Zöldbabpörkölt

Főétel, Közepes

Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes

Húsgombócok fehér mártásban

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: