Keksz alatt sült tonhal
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 300 g tonhalkonzerv
- 400 g barna rizs
- 2 evőkanál vaj
- 1 szál szárzeller
- 10 db sós kréker keksz
- 6 dl zsírszegény tej
- 2 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanálnyi vágott
- kapor
- Tengeri só
- őrölt bors.
Elkészítés:
Egy teflonserpenyőben olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a felszeletelt szárzellert, amit üvegesre párolunk. A lisztet hozzáadva csomómentesre keverjük. Lassan hozzáöntjük a tejet, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Fűszerezzük a kaporral, a sóval és a frissen őrölt borssal. A barna rizst pároljuk puhára, adjuk hozzá a tonhalat és keverjük össze. Tegyük egy tepsibe a tonhalas rizst, amit leöntünk a zelleres mártással. A tetejét megszórjuk az apró darabokra zúzott keksszel. 180°C-ra előmelegített sütőben 15 percig süssük össze. Tápérték egy adagban: Energia: 334 kcal, Szénhidrát: 43 g, Fehérje: 18 g, Zsír: 10 g.
Hasonló receptek
Zöldségpogácsa sütőtökös raguval
Főétel, Közepes
Vashiány, Tejmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes, Laktózmentes
Zöldbabpörkölt
Főétel, Közepes
Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes
Húsgombócok fehér mártásban
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes