Rakott burgonya hallal
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 800 g burgonya
- 350 g tonhal
- 20 g vöröshagyma
- 120 g zöldpaprika
- 80 g paradicsom
- 100 ml zsírszegény tej
- 80 g zsírszegény tejföl
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál fokhagymapép
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- Őrölt bors
- Tengeri só.
Elkészítés:
A burgonyák héját alaposan megtisztítjuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük, és héjában kifőzzük őket. Ha megpuhultak, meghámozzuk, és egyenlő vastagságú karikákra szeleteljük őket. A tonhalat megmossuk, fűszerezzük a sóval, borssal, fűszerpaprikával és fokhagymapéppel, és egy teflonserpenyőben megpirítjuk mindkét oldalát, amíg rózsaszínű lesz. A paprikából, a paradicsomból és a vöröshagymából lecsót készítünk. A tejet a tejföllel összekeverjük, és óvatosan felmelegítjük. Egy hőálló tálat kikenünk az olajjal, az aljára rétegezzük a burgonya felét egy sor vastagságúra, rátesszük a halszeleteket, megsózzuk, majd a maradék burgonyával befedjük. A tetejét sózzuk, rátesszük a paprikából, paradicsomból és vöröshagymából készített lecsót, meglocsoljuk a tejes tejföllel, és 200°C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Tápérték egy adagban: Energia: 371 kcal, Szénhidrát: 45 g, Fehérje: 23 g, Zsír: 11 g.
Hasonló receptek
Édes-savanyú sertésborda
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Köleses rakott zöldbab
Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Zöldbabpörkölt
Főétel, Közepes
Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes